eur:
368.57
usd:
344.41
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Az 52. Kékszalag Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonkenese közelében 2020. július 30-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nem kapkodják el a tokiói utat a vitorlázó olimpikonok

Érdi Mária és Berecz Zsombor komoly eredményeket értek el ebben a ciklusban.

A koronavírus-járvány miatt június helyett csak júliusban utazhatnak az idén nyárra halasztott tokiói olimpia versenyhelyszínére, Enosimába a magyar vitorlázók.

"Az eredeti tervek szerint már júniusban ott edzett volna minden olimpikonunk, de a jelenlegi információink szerint csak júliusban, nem sokkal a rajt előtt utazhatnak ki" - nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornán Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetég (MVSZ) főtitkára.

A magyar színeket Vadnai Benjamin (Laser Standard), Érdi Mária (Laser Radial), Berecz Zsombor (Finndingi) és Cholnoky Sára (szörf) képviseli majd, és visszalépések esetén az ugyancsak szörfös

Gádorfalvi Áron is készülhet a hetedik olimpiájára.

Holczhauser elmondta, terveik szerint május 15-én indulhat a vitorlásévad a Balatonon és a többi hazai tavon egyaránt. A szövetség reményei szerint engedélyezett lesz a versenyek megtartása, amint a magyarországi beoltottak száma eléri a négymillió főt, mindez hétvégére válhat biztossá.

A főtitkár emlékeztetett, hogy április elején indult volna a szezon, és bár hat hétvége versenyeit kellett elhalasztani, illetve törölni, a sportág hazai naptárában így is maradt 161 verseny, amelyek megrendezéséből az MVSZ mellett 35 tagszervezet veszi ki a részét.

Nyolc nagy nemzetközi eseménynek ad otthont idén Magyarország, és jelenleg úgy tűnik, ezeket kivétel nélkül meg tudják rendezni.

Holczhauser közölte,

az 53. Kékszalagot július 22-24-én rendezik meg a Balatonon,

és remélik, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is megdőlhetnek a nevezési rekordok, mert az utazási korlátozások miatt a megszokottnál sokkal több vitorlázó marad itthon a nyár folyamán. A főtitkár hozzátette, a versenyengedéllyel rendelkező vitorlázók felkészülését nem befolyásolta a járványhelyzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeken. Ezzel szemben az USA-ban mérsékelt emelkedés látszik a szerdai kereskedésben, főleg a Nasdaq kapott új erőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×