eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jose Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője csapatának az RB Leipzig ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott visszavágó mérkőzésén Lipcsében 2020. március 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Elveszítette állását José Mourinho

A Premier League-ben szereplő korábbi Bajnokok Ligája-döntős Tottenham és a "Special One" útjai különválnak – közölte a klub.

Menesztették José Mourinhót a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A Portóval és az Internazionaléval Bajnokok Ligája-győztes portugál tréner - aki korábban a Chelsea-nél, a Real Madridnál és a Manchester Unitednél is dolgozott - 2019 novemberében vette át az észak-londoni együttes irányítását. Kinevezésekor trófeákat ígért, de a tervekből nem lett semmi: a megelőző évek sikeres szezonjai után a Spurs tavaly csak hatodik lett a Premier League-ben, és most is csupán a hetedik helyen áll, azaz messze van a BL-indulás lehetőségétől. A jelenlegi idényben az Európa-ligában szerepelhetett a csapat, de ott a legjobb 16 között nagy meglepetésre kiesett a Dinamo Zagreb ellenében.

A menesztés időzítése ezzel együtt kissé váratlan, a Tottenham ugyanis vasárnap döntőt játszik a Ligakupában a Manchester Cityvel.

A klub hétfőn közölte, hogy

a szakemberrel a teljes stábja is távozott.

"José és csapata egy kihívásokkal teli időszakban volt klubunkkal" - mondta hétfőn Daniel Levy, az egyesület elnöke. "José egy igazi profi, aki hatalmas rugalmasságot mutatott a pandémia alatt. Nagyon élveztem vele a közös munkát, és sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt mindketten elképzeltük."

Mourinho menesztésének híre azt követően érkezett, hogy a Tottenham Hotspur - 11 másik európai élklubbal - bejelentette az Európai Szuperliga (ESL) létrehozását. Gary Lineker, a Spurs volt válogatott csatára, elismert televíziós kommentátor ki is írta a Twitterre, hogy José Mourinho az első, aki az ESL-ben elvesztette az állását. A BBC szerint lehet összefüggés a két esemény között, a portugál ugyanis - akinek a szerződése még 2023. június 30-ig szólt - állítólag ellenezte a Tottenham szerepvállalását az új ligában.

A londoni egyesület közlése szerint a hétfői edzést a csapat korábbi középpályása, Ryan Mason vezényli. A sajtóban Julian Nagelsmannt, az RB Leipzig vezetőedzőjét tartják a legesélyesebbnek arra, hogy Mourinho utódja legyen.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×