eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes Kapás Boglárka a 200 méter pillangóúszás döntője után az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapás Boglárka: ha az ob-n nem, majd Tokióban

Három hónap kőkemény munka vár az olimpiai bronzérmes úszóra az ötkarikás játékok előtt, a felkészülésben pedig csak egy állomás lesz öt hét múlva a budapesti Eb. Ízelítő a csütörtök esti nagyinterjúból.

Kapás Boglárka jelenleg még a fővárosban edz, azonban másfél hét múlva már Hódmezővásárhelyen fogja folytatni a felkészülését. Ezt az egyhetes budapesti Európa-bajnokság fogja követni, majd indulhat a végső – szintén edzőtáborokkal tarkított – kőkemény munka az olimpiára. Tehát nem sok pihenési ideje marad a következő hónapokban.

Mint azt az InfoRádió érdeklődésére elárulta, hogy a március végén zárult országos bajnokság után kapott pár nap pihenőt, így a húsvéti ünnepeket a családja körében tölthette, amire - elsősorban mentálisan - volt szüksége „félúton az olimpia felé”.

Kapás Boglárka az országos bajnokságról elmondta, hogy összességében meg van elégedve a teljesítményével. Értelemszerűen a 200 pillangóra fókuszált, nem kisebb céllal mint, hogy megjavítsa korábbi idejét. Végül miután ettől egy hajszállal elmaradt, így maradt egy kis hiányérzete. Ugyanakkor nagy boldogsággal vette, hogy sikerült a valaha volt leggyorsabban teljesítenie az első százat, ami ugyancsak eltökélt szándéka volt.

A világbajnok arra is kitért: az Európa-bajnokságon, amely felkészülési versenynek tekinthető, nem cél, hogy már csúcsformában legyen, azonban

törekedni fog az egyéni csúcsa közeli időkre, ez pedig elsősorban az önbizalomnövelést szolgálná.

Tokióban viszont már egyértelműen szeretne javítani a legjobb idején, de azelőtt még igen sok kemény edzés vár rá.

Kapás Boglárka emellett beszélt az elmúlt bő egy év megpróbáltatásairól, autoimmun betegségéről, illetve a hosszúra nyúlt olimpiai ciklus legfényesebb és legnehezebb időszakairól is. A negyedórás nagyinterjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában lesz hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×