eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szécsi Zoltán, a Millennium csapatnéven induló magyar válogatott kapusa (j) és Kósz Zoltán másodedző a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Pallanuoto Milano A.S. Dilett mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Szécsi Zoltán: eszünkbe sem jutott, hogy más eredmény lehet

Pontosan húsz évvel ezelőtt szerezte meg első aranyérmét a később háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-válogatott a sydney-i olimpián. A csapat sikerének titkai az összetartozás és a baráti kapcsolatok voltak – vélekedett a háromszoros aranyérmes kapus, Szécsi Zoltán.

Úgy él bennem a 2000-es olimpia, mintha tegnap lett volna – kezdte visszaemlékezését Szécsi Zoltán. A kapus felidézte, hogy a játékok kezdete előtt a szerbekkel és az olaszokkal edzettek Brisbane-ben, és ott nézték meg a nyitóünnepséget, valamint Eric Moussambani emlékezetes úszását is.

Szécsi Zoltánt a jugoszlávok elleni elődöntőben cserélte be Kemény Dénes kapitány Kósz Zoltán helyére, és nagyon elkapta a fonalat.

„Hirtelen minden a helyére került. A kapuscserét nem feltétlenül a teljesítmény indokolja, hanem az, hogy valami nem működik a védelemben. Ez lökést adhat a védelemnek és megilletődöttséget az ellenfélnek, én utóbbit éreztem döntőnek.”

Az oroszok elleni döntő már simább volt, ott a hajrában játszott Szécsi Zoltán.

„Szép és jó emlékeim vannak. Benedek Tibinek fantasztikusan ment, Kósz Zolinak is.

A kegyelemdöfést Vári Attila csavarja jelentette, utána formalitás volt a meccs.”

A háromszoros olimpiai bajnok kapus felidézte, hogy mi volt a siker titka.

„Eszünkbe sem jutott, hogy más eredmény lehet. Mi voltunk a legvidámabb barakk, a leglelkesebb amatőrök, akik a grundon mindig nyerni akarnak, minden párbajban és pillanatban, ebből jött ki a győzelem.

Nem foglalkoztunk a végeredménnyel, csak mentünk és játszottunk.”

Hozzátette, hogy a csapatszellem is sokban hozzájárult az eredményhez.

„Tiszteltük és szerettük is egymást, sőt, szeretjük mind a mai napig” – nyilatkozta Szécsi Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×