eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Brno, 2015. augusztus 14.A MotoGP-ben versenyző olasz Valentino Rossi a motoros gyorsasági világbajnokság Cseh Nagydíjának első szabadedzésén a brnói Masaryk pályán 2015. augusztus 14-én. A futamot augusztus 16-án rendezik. (MTI/EPA/Filip Singer)
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Valentino Rossi 41 évesen sem unja, hosszabbít a MotoGP-ben

A 9-szeres világbajnok legendát a Yamaha láncolta magához további egy évre.

A 41 éves, kilencszeres világbajnok Valentino Rossi egy évvel meghosszabbította szerződését a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben szereplő Yamaha-csapatnál.

"Sokat gondolkodtam, mielőtt meghoztam ezt a döntést, mert egyre nagyobb a kihívás" - mondta az olasz versenyző szombaton.

Hozzátette, ahhoz, hogy a MotoGP élmezőnyében szerepelhessen, sokat és keményen kell dolgozni, minden nap edzeni, és élsportolóhoz méltó életet élni, de mindezt még mindig szereti, és továbbra is versenyezni akar.

Januárban jelentették be, hogy Rossi helyet cserél a francia Fabio Quartararóval, aki így a gyári Yamaha csapatban versenyez a spanyol Maverick Vinales mellett. Ennek ellenére az olasz is megkapja a japánok teljes gyári támogatását jövőre. A Petronas Yamaha csapatban honfitársával, Franco Morbidellivel szerepel majd együtt.

A MotoGP-ben hétszeres világbajnok Rossi az egyetlen, aki több mint 400 nagydíjon vett részt, ezek közül 89-et nyert meg.

"Örülünk, hogy Valentino még egy évig a MotoGP-ben marad, és biztosak vagyunk benne, hogy a sportág rajongói is ugyanígy éreznek" - mondta Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezető igazgatója.

Emlékeztetett, hogy Rossinak ez a 25. idénye a világbajnokság mezőnyében, és a 15. éve a Yamahánál.

Jarvis hozzátette, nem lett volna méltó, ha egy ilyen kiváló versenyző a koronavírus-járvány miatt megcsonkított idény végén vonul vissza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×