eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Petrov Iván is indul az úszószövetség elnöki posztjáért

Kihívót kapott a Magyar Úszó Szövetség élén 2017 óta álló Wladár Sándor.

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége augusztus végén tisztújító közgyűlés megtartásáról döntött, mert bár a vezérkar mandátuma 2022-ig szólt volna, a grémium új, egyben hosszabb távra szóló felhatalmazást kér a tagságtól.

"A tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket a versenyzőknek és a szövetségnek. Ha a tagszervezeteink ismételten bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a szövetség vezérkara. Felelősségünket növeli, hogy a válogatott generációváltás előtt áll, így óriási előnyt jelenthet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai testület végzi el, és nem kell mondjuk féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni" - idézte Wladár Sándor akkori szavait a nemzetisport.hu.

Pénteken kiderült, az addigi egyetlen jelölt Wladár Sándoron kívül Petrov Iván is indul a posztért. A szövetség honlapjára kikerült a Jelölő Bizottság közleménye is a jelöltekről.

"Nem valaki ellen, hanem valami mellett vagyok, ez pedig a magyar úszósport. Hiszem, hogy a versengés jó dolgokat szülhet. Annyit ígérhetek, hogy aki rám szavaz, az egy év múlva egy jobban működő szövetséget kap majd" - mondta az MTI-nek a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője, aki 2016 óta utánpótlás szövetségi kapitánya.

A MÚSZ tisztújító közgyűlésére 2020. szeptember 27-én, vasárnap kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×