eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kikapott és kiesett a Honvéd az Európa-ligából

A Budapest Honvéd 2-0-s vereséget szenvedett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a svéd Malmö FF-től a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A párharc egymeccses volt, a kispestiek elbúcsúztak a nemzetközi porondtól.

A bemelegítésnél megsérült a svédek kapusa, Dahlin, Johansson kezd helyette.

Az első tíz percben a Malmö játszott fölényben, a Honvéd még nem vezetett támadást.

A 12. percben Toivonen, a svédek kapitánya veszélyesen, de a kapu mellé lőtt.

Az első jó Honvéd-akció végén Ugrai lőtt, de gyengén.

A Honvéd próbálkozott néhány gyors támadással, de nem volt továbbra sem veszélyes a kapura. Leginkább Balogh élt az északi védők között.

A 42. percben Berget lövését Tujvel bravúrral védte, de a kipattanó labda visszakerült a svédekhez. Az akció végén a félméteres lesen álló Toivonen a kapuba segítette a labdát. Kár, hogy az Európa-liga ezen szakaszában még nincsen VAR. Bp. Honvéd–Malmö FF 0-1.

A második félidő első tíz perce is a minden statisztikai mutatót tekintve jobban játszó svédeké volt. Ugrai Rolandnak adódott egy szabadrúgás-lehetősége, de térdmagasságban a sorfalba lőtt.

Tujvel tisztázott jó kifutással, maradt az egygólos hátrány.

Elégé töredezett a játék, sok a szabálytalanság.

A 70. percben Balogh Norbert helyére a hasonló testalkatú Boubacar Traoré állt a Honvédba.

A mérkőzés egyik legveszélyesebb honvédos megmozdulása Ugrai Roland nevéhez fűződöt. A 74. percben balról csalta magát befelé, majd jobbal kapura csavart, de tévesztett egy métert.

A 82. percben minden eldőlt: a néhány perccel korábban beállt Traustasson 15 méterről, tiszta helyzetből, felrőgta a labdát a bal felső sarokba. Bp. Honvéd–Malmö FF 0-2.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyertek a svédek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×