eur:
396.11
usd:
354.53
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A veszprémi Kentin Mahé (b2), valamint Bánhidi Bence (b), Gaber Matej (b3) és Jorge Maqueda (j), a Szeged játékosai a férfi kézilabda NB I döntőjében játszott MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém visszavágó mérkőzésen Szegeden 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Jöhet a nagyüzem a kézilabdában, nem mindenhol nézők előtt

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sűrítette a férfi és a női NB I programját.

A változtatások alapján a csapatok szerda-vasárnap ritmusban lépnek pályára, így a férfiaknál december végéig 19, a nőknél 20 fordulót rendeznek.

"A legfontosabb, hogy nézők előtt játszhassanak a csapatok, minél több mérkőzést, hogy biztosan eredményt lehessen hirdetni a 2020/21-es szezon végén, ebben egyetértés volt a szövetség és a Liga-csapatok között. Több egyeztetés nyomán született döntés, így sűrített menetrenddel indulnak a bajnokságok, a Magyar Kupa néhány fordulója pedig 2021-re kerül át. Fontos, hogy a válogatott időszakok nem sérülnek, a következő időszakban pedig beindulhat a nagyüzem kézilabdában" - emelte ki Novák András, a szövetség operatív igazgatója.

Balássi Imre, az NB I-es Kézilabda Liga elnöke azt mondta, hogy a szövetség a Liga minden kérése kapcsán partner volt, így végül sikerült összefogva, nagy többséggel dönteni a módosításokról. "Fontos, hogy el tud indulni az idény, és külön köszönet a csapatoknak, hiszen a kézilabda érdekeit előtérbe helyezték, több klub a saját érdekeit háttérbe szorítva járult hozzá a megegyezéshez és a Versenykiírás módosításához."

A versenykiírás szerint a férfiaknál az első és a második helyezett döntőt játszik, a nőknél viszont az alapszakasz végeredménye jelenti a bajnokság végső sorrendjét.

Amennyiben a játéknapok európai kupamérkőzések napjaira esnek, az európai kupákban szereplő magyar csapatok halaszthatják mérkőzéseiket 2021-re. A további játéknapokról a szövetség és aliga októberi egyeztetésein születik döntés.

A férfi NB I pénteken, a női pedig jövő kedden kezdődik.

Maszk, lázmérés, zárt kapu

Nézők azonban nem mindenhol lesznek. A Mol-Pick Szeged férfi csapata hivatalos honlapján tudatta, hogy egyelőre nem látogathatják szurkolók az alakulat hazai mérkőzéseit. "Nem akarunk kockáztatni, szeretnénk biztonságban játszani, ezt kívánja meg a jelenlegi helyzet, de bízunk benne, hogy egyszer minden jóra fordul, és ismét együtt lehetünk” – olvasható a szegediek közleményében.

A Telekom Veszprém viszont várja a drukkereket, de a beléptető pontoknál lázmérést végez majd az egészségügyi szolgálat. Aki lázas, azt nem engedik be.

A Győr női csapatának hazai meccseire orrot és szájat eltakaró maszkot kell érkezni, és viselni is azt a találkozó alatt az arénában. Az FTC mérkőzésein is lehetnek nézők.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×