eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
New York, 2018. szeptember 5.A japán Oszaka Naomi ünnepel, miután 6:1, 6:1 arányban legyőzte az ukrán Leszja Curenkót az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2018. szeptember 5-én. (MTI/AP/Jason DeCrow)
Nyitókép: (MTI/AP/Jason DeCrow

Tenisz: szupersztár lépett vissza New Yorkban, de nem a járvány miatt

Oszaka Naomi indoka a rasszizmus volt. Haiti apától és japán anyától származik, és egy tenisznél sokkal fontosabb dologról akar üzenni ezzel.

Néhány órával azt követően, hogy Oszaka Naomi elődöntőbe jutott a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna szerdai játéknapján, a rasszizmus ellen tiltakozva visszalépett a további küzdelemtől, a szervezők pedig úgy döntöttek, törlik a csütörtöki programot.

"Elsősorban fekete nő vagyok, csak aztán sportoló" - írta közösségi oldalán a japán anyától és haiti apától származó játékos. "Mint fekete nő úgy érzem, sokkal fontosabb dolgokra kell azonnal ráirányítani a figyelmet, mint a teniszemre".

A 22 éves japán játékos úgy véli, semmilyen komoly eredménye nem lesz annak, hogy nem lép pályára, de - mint indokolta döntését -

ha párbeszéd kezdődik egy "nagyrészt fehér sportban", az egy lépés a helyes irányba.

Oszaka, akinek a belga Elise Mertens lenne az ellenfele a legjobb négy között, azonnal támogatásra talált játékostársai körében, aminek az lett az eredménye, hogy a szervezők úgy döntöttek, egy napra felfüggesztik a játékot.

"A tenisz együttes álláspontot képvisel a faji egyenlőtlenségek és a társadalmi igazságtalanságok ellen, amelyek ismét előtérbe kerültek az Egyesült Államokban" - indokolta döntését közös közleményében a női tornákat szervező WTA, a férfi versenyeket szervező ATP és a sportág amerikai szövetsége, az USTA.

Észak-Amerikában az váltotta ki a sportolók újabb figyelemfelkeltő tiltakozáshullámát, hogy Wisconsin állam Kenosha nevű városában a rendőrök több lövéssel súlyosan megsebesítettek egy fekete férfit vasárnap este, emiatt tüntetésekre, összecsapásokra került sor. Szerdán a Milwaukee Bucks sem lépett pályára az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, majd az egész szerdai programot törölték a ligában, de a tengerentúli baseball-liga (MLB) három mérkőzése is elmaradt emiatt.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×