eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Lezárták az Újpesti Jégcsarnokot a koronavírus miatt

Az UTE felnőtt hokikeretéhez tartozó egyik játékos tesztje pozitívnak bizonyult.

Az UTE egyik jégkorongozójának pozitív koronavírustesztje miatt lezárták az Újpesti Jégcsarnokot.

"Az egyik felnőtt jégkorongjátékosunk koronavírustesztje pozitívnak bizonyult. A további fertőzések elkerülése végett a jégcsarnokunk fertőtlenítő takarítását rendeltük el, és a csarnokot bizonytalan ideig lezárjuk" - áll az UTE közösségi oldalának vasárnapi bejegyzésében.

Hozzátették, az egészségügyi hatóságok rövidesen elkezdik a kontaktszemélyek felkutatását.

Ancsin János szakosztály-igazgató az M1 aktuális csatornán elmondta, a magyar szövetség és a Ferencváros illetékeseivel történt egyeztetés után elhalasztják az FTC-Újpest Szuperkupa-mérkőzést, amelyre szeptember 4-én került volna sor.

Hozzátette, az Erste Liga szeptember 11-én kezdődik, de kérvényezni fogja, hogy egy-két héttel halasszák el az első mérkőzéseiket, mert számítása szerint szeptember 3-án, vagy 4-én edzhetnek újra, egy hét alatt viszont nem lehet felkészülni a bajnokságra.

"Az alapozás végén vagyunk, de újra kell majd kezdenünk az egészet" - szögezte le.

Ancsin elmesélte, hogy a szombat reggeli edzésen az egyik játékosuk rosszul érezte magát, ezért elküldték koronavírus-tesztre, vasárnap (ma) reggel pedig értesítette a klubvezetőket, hogy pozitív eredményt közöltek vele.

Az esetet minden hivatalos helyen bejelentették, a jégpálya pedig minimum egy hétig hermetikusan le lesz zárva, senki sem mehet be a létesítménybe. Hétfőn a felnőtt és a junior csapat összes tagját tesztelik, és az illetékesek ismertetik a további teendőket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×