eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, a D csoportban játszott Lokomotiv Moszkva - Juventus mérkőzésen Moszkvában 2019. november 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

"A Juventus vevőt keres Cristiano Ronaldóra"

Az egyik legtekintélyesebb spanyol futballszakíró, Guillem Balague – amúgy Lionel Messi és Pep Guardiola életrajzírója – nem kevesebbet állít, mint hogy a Juventus szívesen megszabadulna Cristiano Ronaldótól. Annak ellenére, hogy a portugál annyi gólt szerzett a 2019–2020-as idényben, mint korábban egyetlen Juve-játékos sem, egy szezon alatt.

A magyarázat egyszerű: Cristiano Ronaldo fényűző, négyéves szerződést írt alá 2018. júliusában az Öreg Hölggyel. A klub 117 millió eurót fizetett érte, de – bármilyen fura – nem az az igazán sok, hanem a fizetése, amely négy év alatt nagyjából ugyanekkora összeget garantál a futballistának.

Balague a BBC Radio 5-nak nyilatkozva azt mondta, valóban létezik kapcsolat Jorge Mendes, a világklasszis csatár menedzsere és a Paris Saint-Germain között, s ezt leginkább a Juventus kezdeményezte, amely arra bátorítja az ügynököt, találjon vevőt Ronaldóra. Az újságíró szerint Mendes ezért próbálkozott korábban a Real Madridnál, de ott a tudomására hozták, hogy nincs esély Ronaldo visszatérésére. Ezért új opció a PSG, s akár a Major League Soccer is.

Beleguer még egy fricskát is adott: „Mindenhol felkínálták, beleértve a Barcelonát is. Nem tudom, meg tudnak-e szabadulni tőle.”

A spanyol elemző szerint kétséges, hogy lesz olyan klub, amelyik hajlandó kifizetni azt a nagyjából 23 millió eurós nettó fizetést, amelyet CR7 kapott a Real Madridnál és a Juventusnál.

Cristiano Ronaldo a Juventusban eddig 89 mérkőzésen 65 gólt szerzett, két bajnoki címet és egy olasz Szuperkupát nyert. Ám a Bajnokok Ligájában meg sem tudta közelíteni a madridi korszak sikereit.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×