eur:
393.09
usd:
367.14
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok, egyéniben világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes párbajtőröző (b) edzésen a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2020. január 20-án. Az olimpiai címvédő sportoló a női párbajtőrözők márciusi, budapesti Grand Prix-versenyén visszatér és megcélozza a tokiói részvételt.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A visszatérő Szász-Kovács Emese elárulta, miben gondolkodik

A Vasas olimpiai bajnok párbajtőrvívója alig több mint egy éve még a tavalyi szezon lemondását jelentette be, most pedig arról beszélt, hogy – ha a budapesti Grand Prix-n és a folytatásban jó teljesítményre képes – akkor ott szeretne lenni a madridi zónakvalifikációs viadalon, amelynek győztese kijut a tokiói játékokra.

Szász-Kovács Emese mögött saját bevallása szerint rendkívül fordulatos és változatos év áll, amióta bejelentette várandósságát, és kíváncsian várja a szombati visszatérést. A riói olimpiai bajnoknak a - koronavírus miatt zárt kapuk mögött megrendezett - budapesti Grand Prix lesz az első viadala, mióta az elmúlt év augusztusában életet adott gyermekeinek.

Mint fogalmazott, hiányzott neki a vívóterem, az elmúlt hetek edzéseit - hogy az ember nap mint nap próbálja kihozni magából a maximumot - nagyon évezi, ami nélkül szerinte ezt nem is tudná csinálni a két gyermeke mellett.

Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok, egyéniben világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes párbajtőröző edzésen a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2020. január 20-án. MTI/Illyés Tibor
Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok, egyéniben világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes párbajtőröző edzésen a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 2020. január 20-án. MTI/Illyés Tibor

A szombaton kezdődő versenye miatt egyelőre nem izgul, szerinte majd reggel, amikor belép a terembe és csoportkört kell majd vívnia, akkor fog előjönni a versenydrukk, „hogy ezen legyünk túl, aztán minden megy a maga útján”. Ami azért is szokatlan lesz a Vasas klasszisának, mert Budapesten utoljára 2006-ban vívott utoljára selejtezőt.

„De ez az útja a visszatérésnek, és ezt is majd meg kell oldani”

– tett hozzá a sportoló.

Készül a visszatérésre Szász-Kovács Emese. MTI/Illyés Tibor
Készül a visszatérésre Szász-Kovács Emese. MTI/Illyés Tibor

Szász-Kovács Emese azt is elárulta, hogy jelenleg csak a felkészülésével van elfoglalva, hogy minél jobb formába kerüljön az első versenyre, ezért még nem eredményben gondolkodik, hanem abban, hogy a régi versenyérzések, a tusok visszatérjenek.

„Ha már ebből párat érzek, akkor jó úton vagyok”

– fogalmazott az InfoRádiónak még a felkészülés idején.

Emellett a vívása alapján bízik benne, hogy egyáltalán szóba kerülhet az indulása a madridi zónakvalifikációs viadalon, amelynek a győztese kijut majd a tokiói játékokra. Ez utóbbiról a magyar szövetség dönt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×