eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b) és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A magyar autósport ünnepe mellett fejleszteni kell a Hungaroringen

Növekvő bevételben és a szezon két legnagyobb eseményének növekvő látogatottságában bízik a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy a magyar autósport stratégiájának megalkotása is közelebb kerülhet idén.

Hetven éves a Forma-1-es sorozat és külön is készül a 35. Magyar Nagydíjra a Hungaroring Sport Zrt., az idei verseny nevezetes alkalom lesz Gyulay Zsolt várakozásai szerint.

„Raadásul ez az utolsó év a 2021-es nagy technikai változások előtt, érdekes és izgalmas év elé nézünk” - mondta az InfoRádiónak az elnök-vezérigazgató. A Forma-1-es versenyt augusztus 2-én tartják Mogyoródon.

Emellett az év kiemelt eseménye az április 24-26-i hétvége lesz, ekkor tartják a WTCR és kamion-Eb összevont futamát.

Ez a magyar autósport nagy ünnepe lesz,

hiszen Michelisz Norbertet és Kiss Norbertet, a két magyar sztárpilótát láthatják a nézők, ráadásul mindkét sorozatban az idénynyitó verseny lesz a Hungaroringen.

Az elnök-vezérigazgató szerint tavaly a Slovakiaringen bevált, hogy a két rendezvényt egy hétvégén tartották, ez költséghatékony megoldásnak bizonyult. Itthon is jó rendezvényre számítanak, amihez még egy közlekedésbiztonsági konferenciát is szerveznek a magyar autósport bölcsőjének számító Hungaroringen.

Mivel idén nem lesz Red Bull Air Race és május elsejei Nagy futam, így a kerítésen belüli akciókra korlátozódik a figyelem – tette hozzá Gyulay Zsolt.

Tavaly rekordbevételt hozott a Forma-1-es verseny, és az elnök-vezérigazgató arra számít, hogy idén meg tudják ezt ismételni.

Az előzetes jegyeladások jól állnak, annak ellenére is, hogy Robert Kubica nem versenyez, ez pedig a lengyel szurkolók érkezésére hatással van.

Az autósport stratégiája ügyében is lehet előrelépés

Gyulay Zsolt arra számít, hogy idén, hosszú évek sikertelen próbálkozása után, előrelép a magyar autósport.

„Palkovics László innovációs és technológiai miniszter feladatul kapta, hogy vigye a kormány elé azt a stratégiát, ami hosszú távon meghatározza a magyar autó- és motorsport jövőjét. Ebben nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen a Hungaroring és az F1 szerepe” - emelte ki.

Bár 2026-ig él a szerződés a száguldó cirkusz szervezőivel, az infrastruktúrát fejleszteni kell ahhoz, hogy addig biztonsággal itt tudják a versenyt, valamint hogy megteremtsék a 2026 utáni magyar futamok esélyét. A folytatás fontosságában egyébként egyetértés van a felek között. A fejlesztés és a fejlődés azért is fontos, mert

a tavalyi jelentés szerint infrastrukturális szempontból a világsorozat egyik leggyengébb láncszeme a Hungaroring,

és ezen feltétlenül javítani kell - szögezte le Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×