eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Katinka Hosszu

Kicsit bővebben arról, mi is ez az úszó Bajnokok Ligája

Éppen Budapesten jár a sorozat, és Hosszú Katinka "privát" csapata nem annyira világverő, mint ahogy azt megszokhattuk tőle - de talán pont ettől igalmas az egész. Fontos: itt majdnem mindegy, ki magyar és ki nem.

Az első nap után a London Roar csapata vezet a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomásán. A szombati versenynapon remek hangulat uralkodott, körülbelül 2500 néző szurkolt a Duna Arénában zajló csapatversenyen.

Ahogy legutóbb Dallasban, úgy ezúttal is Hosszú Katinka csapata, az Iron - többek között kilenc magyarral -, az előző viadalon győztes,

Kapás Boglárkával és Bernek Péterrel felálló London Roar,

a Los Angeles Current és a New York Breakers küzdött egymással a pontokért. Ezen az estén 16 egyéni- és három váltószámot bonyolítottak le.

A magyarok közül először Milák Kristóf és Szabó Szebasztián ugrott medencébe 100 méter pillangón, előbbi második, utóbbi hatodik hellyel járult hozzá az Iron csapat pontszámaihoz. A nagymedencében 200 méteren világbajnok és világcsúcstartó Milák 50,28 másodperces ideje pályafutása legjobbja volt 25 méteres medencében. Női 400 méter vegyesen három magyarért szoríthatott a Duna Aréna közönsége, Hosszú Katinka favorithoz méltóan diadalmaskodott, Jakabos Zsuzsanna negyedik, Kapás Boglárka hatodik lett. Ugyanebben a számban a férfiaknál Verrasztó Dávid és Bernek Péter képviselte a hazai színeket, két külön klubban, előbbi a második, utóbbi a hatodik helyen zárt.

Az első váltószám a női 4x100 méter gyors volt: itt a londoniak nyertek, sikerüknek köszönhetően pedig elhúztak a tabellán az Irontól.

A program második része a férfi 200 méteres hátúszással kezdődött, Telegdy Ádám a negyedik Bernek Péter a nyolcadik lett.

Női 200 méter háton Hosszú és Burián Katalin ugrott vízbe, a számot előbbi 1:59,23-as világcsúcsától mindössze 25 századdal elmaradva a 19 éves ausztrál Minna Atherton nyerte, Hosszú második, Burián hatodik lett. Férfi 50 méter gyorson Szabó Szebasztián ötödikként végzett.

A második váltóversenyben, férfi 4x100 méter vegyesen az Iron - Bohus Richárddal, Milák Kristóffal és Szabó Szebasztiánnal - csak a harmadik legtöbb pontot gyűjtötte, a győztes londoniak előnye pedig tovább nőtt.

A harmadik etap kezdetén Hosszú 200 méter gyorson állt rajtkőre, majd csapott harmadikként a célba, a férfiaknál ugyanitt Milák Kristóf hetediknek érkezett be. Bohus Richárd 50 méter háton hatodik lett, míg Verrasztó Dávid 200 méter mellen hetedikként zárt.

A szombati versenynap utolsó számot, a férfi 4x100 méteres gyorsváltót - a medencében Kozma Dominikkal, Milák Kristóffal, Szabó Szebasztiánnal, Telegdy Ádámmal és Bohus Richárddal - összesítésben holtversenyben nyerte az Iron és a Los Angeles-i csapat. Ennek következtében az első nap után 251,5 ponttal a London Roar vezet, második a Los Angeles Current 212,5 ponttal, harmadik az Iron 203,5-tel, negyedik a New York Breakers 142,5 ponttal.

A szabályok

Az ISL-sorozat állomásain egyszerre négy csapat küzd egymással, együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot kapnak a csapatok, a váltók dupla szorzóval járnak, az úgynevezett csillagszóró futamban - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - pedig akár triplázni is lehet.

Vasárnap a Duna Arénában 18 órakor folytatódik a verseny.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×