eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A háromszoros olimpiai bajnok amerikai Ryan Murphy, a szlovén Peter John Stevens, a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok Hosszú Katinka és  a rövidpályán világbajnok amerikai Michael Andrew (b-j) a diákokkal a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskolában 2019. október 24-én. Ezen a napon Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomására érkezett további három világsztár együtt úszott az iskola tanulóival.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hosszú Katinka visszatért az iskolába

Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomására érkezett további három világsztár csütörtökön együtt úszott a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskola diákjaival.

"Nagyon büszke vagyok arra, hogy Budapest is otthont ad egy fordulónak, mert rengeteg világklasszis úszó érkezett ide. Talán nem mindenki érzi át, de óriási dolog, hogy Ryan Murphy vagy éppen Michael Andrew egy magyar iskolába látogatott el" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

A magyar úszó a látogatással kapcsolatban megjegyezte, fontos inspirálni a jövő generációját, egyúttal szeretnének visszaadni valamit abból, amit a versenysporttól kaptak, mert ez sokat jelenthet a gyerekeknek.

"A dallasi első fordulóban csapattulajdonosként duplán izgultam, a 200 méter pillangó után nem is vezettem le, hanem azonnal a lelátóra mentem szurkolni a társaimnak. Ez egy forradalmi sorozat, mert itt csapatok versenyeznek, azaz nemcsak magunkért, hanem a csapatunkért is úszunk" - mondta az ISL texasi állomásáról Hosszú, akinek csapata harmadik lett, s ezen szeretne javítani most hétvégén a magyar fővárosban.

Budapest, 2019. október 24.
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó (j2) a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskolában diákokkal beszélget 2019. október 24-én. Ezen a napon Hosszú Katinka és a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomására érkezett további három világsztár - Ryan Murphy, az amerikaiak háromszoros olimpiai és világbajnoka, a rövidpályán világbajnok amerikai Michael Andrew és a szlovén Peter John Stevens - együtt úszott az iskola tanulóival.
MTI/Koszticsák Szilárd
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó (j2) a ferencvárosi Molnár Ferenc Általános Iskolában diákokkal beszélget MTI/Koszticsák Szilárd

Hosszú arról is beszélt, hogy csütörtök este egyeztetik az edzőkkel, ki melyik számban induljon, elsősorban a csapatának, az Ironnak az érdekeit nézik majd. Megemlítette, hogy ő Dallasban az elsőtől pontszámban alig elmaradva lett a harmadik legértékesebb úszó.

Az eseményen a diákok nemcsak aláírásokat gyűjthettek be a sztároktól, hanem kérdezhették is őket, így megtudták Hosszútól, hogy számára a Budapesten nyert vb-aranyai a legfontosabbak, kedvenc úszásneme mindig változik, de jelenleg a pillangó, vagy hogy a medáljait vödrökben gyűjti, évek szerint összeválogatva.

Az is kiderült, a szlovén Peter John Stevens kezdte a legkorábban az úszást, ő már háromévesen a medencében tempózott, az amerikaiak háromszoros olimpiai és világbajnoka, Ryan Murphy és Hosszú 4-5 évesen kezdte a pályafutását, míg a rövidpályán világbajnok amerikai Michael Andrew csak hétévesen. Murphy arról is beszélt, hogy az ISL-fordulónak is otthont adó Duna Aréna milyen fantasztikus helyszín, és a magyar közönség varázslatos hangulatot teremtett a két évvel ezelőtti vb-n, amelyen a váltóval ő is nyert két aranyat.

A rendezvény végén nyolc szerencsés gyerek váltóversenyt úszott a sztárokkal az iskola medencéjében: a három-három fiú és egy-egy lány mellé az egyik stafétába Hosszú és Murphy szállt be, míg a másik négyes Andrew-val és Stevens-szel egészült ki, végül utóbbi csapat győzött.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×