eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Ollózás a gólvonalról: amikor már mindenki bent látta - videó

A Manchester City tizenegyesekkel megnyerte a tulajdonképpeni Szuperkupát, a Community Shieldet Angliában. A mérkőzés legbravúrosabb jelenete megfosztotta a Liverpoolt a győzelemtől.

Az első félidőben a City, a másodikban a Liverpool játszott jobban a két csapat mindössze második, a Wembley-ben játszott mérkőzésén. Raheem Sterling gólját Joel Matip egyenlítette ki. A meccs kulcspillanata a 93. percben, a hosszabbításban jött el, amikor Mohamed Salah az üres kapura fejelt labdáját Kyle Walker, a Manchester City védője szinte a gólvonalról ollózta vissza a mezőnybe.

Ritkán látható ilyen nagyszerű mentés a gólvonalról, nekünk Sipos Ferenc az 1966-os világbajnokságon bemutatott, a brazilok elleni bravúrját idézte. A Honvéd legendája ráadásul támadóval, Alcindóval a nyakán rúgta ki a labdát (40. másodperc).

A párharcot végül 1-1 után tizenegyesekkel a City nyerte, miután a tíz lövő közül egyedül a liverpooli Wijnaldum hibázott.

A Manchester Cityből még hiányzott a két brazil, Éderson és Fernardinho, a csapat harmadik brazilja, Gabriel Jesus ellenben játszott, sőt, ő lőtte be az utolsó, döntő tizenegyest. A Bayern Münchennel hírbe hozott Leroy Sané megsérült, le keleltt cserélni. Az összeállítás: Bravo – Walker, Stones, Otamendi, Zincsenko – De Bruyne (Foden, 89.), Rodrigo, David Silva (Gündogan, 61.) – Bernardo Silva, Sterling, Sané (Gabriel Jesus, 13.).

A Liverpool alapcsapatából csak Sadio Mané hiányzott, Alisson – Alexander-Arnold (Matip, 67.), J. Gomez, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho (N. Keita, 67.), Henderson (Lallana, 79.) – Salah, Firmino (Shaqiri, 79.), Origi (Oxlade-Chamberlain, 79.) összeállításban szerepelt a csapat.

Alisson végigvédte a meccset – nem azért, mert a belga válogatott Mignolet távozott, de tény, hogy a korábbi második számú kapus már nincs a klubnál, az FC Bruges-höz szerződött.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×