eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sterbik Árpád, a macedón Vardar Szkopje kapusa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 13. fordulójában vívott MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje mérkőzésen Szegeden 2016. február 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Sterbik volt csapata ellen bizonyíthat

A tavalyi győztes macedón Vardar Szkopje csapatát fogadja a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A macedón együttes a tavalyi nagy sikert követően idén tavasszal is eljutott a kölni négyes döntőbe, ahol végül negyedikként zárt. Anyagi okok miatt jelentősen átalakult a Vardar kerete - heten távoztak és ugyanennyien érkeztek -, és bár a szezon előtti esélylatolgatások szerint egyértelműen gyengült a csapat, az eddigi eredmények nem ezt mutatják.

A macedón együttes a SEHA Liga alapszakaszában mind a négy eddigi meccsét megnyerte, a BL-ben pedig előbb a címvédő francia Montpellier-t, majd a svéd Kristianstadot is legyőzte. A Veszprém előbb hazai pályán nyert a lengyel Vive Kielce ellen, majd kikapott Barcelonában.

A Veszprém és a Vardar eddig hatszor találkozott egymással a BL-ben, a mérleg magyar szempontból öt győzelem és egy döntetlen, a SEHA Ligában viszont két győzelem, három döntetlen és három vereség. A szkopjei távozók közül a spanyol színekben Európa-bajnok kapus, Sterbik Árpád éppen Veszprémbe igazolt, a macedónok új játékosai között pedig ott van a szlovén irányító Stas Skube és az orosz balátlövő Szergej Gorbok, akik legutóbb a MOL-Pick Szegedben szerepeltek, vagyis mindkét oldalon vannak, akik jól ismerik az aktuális ellenfelet.

"Jó együttest alkotnak, és hatalmas önbizalommal érkeznek Veszprémbe. Szeretnénk folytatni a hazai győzelmek sorát a Bajnokok Ligájában, ezért mindent meg fogunk tenni. Ha fegyelmezetten koncentrálunk a dolgunkra, úgy gondolom, jó esélyünk van nyerni szombaton" - nyilatkozta a klub honlapján Ljubomir Vranjes vezetőedző.

A szlovén beálló, Blaz Blagotinsek úgy fogalmazott, remekül játszik az új szezonban a Vardar, amely nagyon gyors, és a védelme is kiváló.

"Nekünk sokkal jobban kell játszanunk, mint Barcelonában. Sokkal jobban kell koncentrálnunk és jobban kell védekeznünk. Ha pedig jól megy a védekezés, akkor jönnek majd a könnyű gólok lerohanásból" - vélekedett.

A MOL-Pick Szeged a B csoportban az ukrán Motor Zaporizzsja otthonába látogat vasárnap. A magyar bajnok két szoros sikerrel kezdte a csoportkört: előbb Eszéken a horvát PPD Zagrebet, majd hazai pályán az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes együttesét győzte le. Utóbbi találkozó legjobbja a horvát kapus Marin Sego, valamint Bodó Richárd volt, aki a második félidőben nyolc gólt dobott. A magyar válogatott balátlövő az európai szövetségnél (EHF) bekerült a hétvége válogatottjába, a közönségszavazáson pedig a forduló legjobbjának választották.

A szegediek eddig kétszer találkoztak ukrán riválisukkal tétmeccsen: a 2014/15-ös szezonban otthon egy, idegenben négy góllal győztek. Jelenlegi keretükből négy játékos - Dean Bombac, Balogh Zsolt, Alen Blazevic és Jonas Källman - az akkori párharc mindkét meccsén pályára lépett. A két együttes idén augusztusban felkészülési mérkőzésen is összecsapott, és némi meglepetésre 28-26-ra a házigazda ukránok nyertek.

A legutóbbi BL-döntő mindkét résztvevője, a Montpellier és a Nantes is két vereséggel kezdte a csoportkört, és két forduló után a Szegeden és a Vardar Szkopjén kívül már csak a Paris Saint-Germain és a dán Skjern HB százszázalékos, a Motor Zaporizzsja éppen utóbbi két együttestől kapott ki.

Az alsó ágon, a C csoportban a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Javier Sabaté és a kapus Borbély Ádám csapata, a lengyel Wisla Plock a harmadik mérkőzését is megnyerte: szerdán a finn Riihimäen Cocks együttesét győzte le 34-18-ra.

A hétvégi program

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

szombat:

A csoport: Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (macedón) 17.30

vasárnap:

B csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán) - MOL-Pick Szeged 17.00

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×