eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ilyen még nem történt a FIFA-ranglistán

A világbajnok Franciaország immár Belgiummal holtversenyben vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss világranglistáját.

A szervezet honlapja szerint a vb-bronzérmes belga válogatott egy helyet javított és lépett a franciák mellé. A rangsor 25 éves történetében még nem volt példa holtversenyre az élen. A top 10-ben ezen kívül egyetlen változás történt: a dánok egy helyet rontottak.

A magyarok - akik a legutóbbi rangsor elkészítése óta az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájában előbb Finnországban kikaptak 1-0-ra, majd házigazdaként 2-1-re legyőzték a görögöket - két helyet javítottak, így

a 49. helyen állnak.

A magyarok NL-ellenfelei közül Görögország a 42. (42.), Finnország az 58. (62.), Észtország pedig a 98. (94.) pozíciót foglalja el.

A FIFA még az oroszországi világbajnokság előtt bejelentette: a vb után jelentősen átalakul a férfi világranglista pontszámítása, amely már a magyar származású amerikai sportvezető és fizikus, Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő rendszer alapján történik, ahogyan a sakkozóknál is.

Az újfajta ranglistaszámítás szerint minden mérkőzés után kapnak vagy veszítenek pontokat a válogatottak. A győzelemért egy, a döntetlenért fél pont jár, de fontosság szerint nyolc kategóriába sorolták a találkozókat. A legkisebb szorzóval (0,5) azok rendelkeznek, amelyeket nem hivatalos nemzetközi játéknapon rendeznek, a legnagyobbak (6) pedig a világbajnoki meccsek a negyeddöntőtől a fináléig. A rendszert a női válogatottaknál már korábban bevezették, a férfiaknál augusztusban tértek át rá.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×