INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

schmidt gábor

kajak-kenu

aréna

Schmidt Gábor elnök a Magyar Kajak-kenu Szövetség új vezetőit bemutató sajtótájékoztatón a szövetség budapesti székházában 2017. február 10-én.

Schmidt Gábor: idén nem az érmek száma a legfontosabb a magyar kajak-kenuban

Május 10-én a szegedi felnőtt rangsoroló versennyel megkezdődik a versenyszezon a magyar kajak-kenu sport gyorsasági szakágában. Ebben az évben még nem az érmek száma a legfontosabb a magyar szövetség elnöke szerint. Schmidt Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában hozzátette, hogy a 2020-as tokiói játékokon induló csapat magjának kellene augusztus végére egyértelműbben látszania. Arról is beszélt, hogy mi áll az elmúlt évek rendszeres sikereinek hátterében.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy egy rendkívül érett és széles klubhálózat van a sportág mögött”

– emelte ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki szerint a 162 tagszervezet rengeteg erőt ad. A kis és közepes vidéki klubokból számos fiatal tehetség tör fel, ami jelentős részben a kiváló edzői munkának köszönhető – tette hozzá. „A sportágban van egy olyan öröklődő szellemiség és egy olyan öröklődő szakmai tapasztalat, ami nagyon magas szinten képes felkészíteni a versenyzőket mind technikailag, mind a fizikai, mind a mentális képességek terén” – fogalmazott Schimdt Gábor.

A szövetség elnöke úgy látja, a magyar versenyzők rendkívül gazdaságosan és jól eveznek. Az elmúlt években arra is figyelnek, hogy minél tudatosabb tehetséggondozás álljon a versenyzők mögött. „Sokkal célirányosabb legyen a tehetségek felismerése – minél fiatalabb korban –, és utána azoknak a versenyzőknek, akik tehetségesek, olyan háttér álljon rendelkezésre, hogy ez a tehetség ki tudjon bontakozni, és meg tudjuk keresni azokat az elemeket, amelyek legjobban segítik ezeket a versenyzőknek” – hangsúlyozta.

„Örülök, hogy a kajak-kenu-sportág is részese lehet a kiemelt olimpiai sportágak programjának”

– mondta Schmidt Gábor. A plusz edzői státuszok jelentősen hozzájárulnak az utánpótlásneveléshez, valamint a fejlesztési program stabilitást ad, és ezzel lehetőséget nyújt arra, hogy a szakmai munkára koncentrálhassanak.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kedvezőnek tartja a más sportágakkal történő együttműködést. „A vívószövetséggel, úszókkal, atlétákkal is nagyon sok beszélgetés zajlik” – emelte ki. „Rendkívüli öröm volt nézni a gyorskorcsolya-válogatott fantasztikus sikerét” – tette hozzá.

A 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs versenyeit 2019-ben szervezik. Schmidt Gábor szerint az idei év akkor tekinthető sikeresnek, ha a szövetség felismeri, hogy kik azok az emberek és formációk, akik képesek lesznek kvótát szerezni a világversenyre. „Egyetlen egy célunk lehet csak, hogy '19-ben megszerezzük a maximális kvótát” – hangsúlyozta a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy az idei esztendő sikerességének nem az érmek mennyisége lesz a mérőszáma.

Nyitókép: Marjai János

Kapcsolódó hang

Schmidt Gábor
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018