eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Egykori játékosa góljával kapott ki Pakson a Videoton

A Paks hazai pályán nyert az éllovas Videoton ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. Ez volt a székesfehérváriak első veresége a tavaszi idényben. A harmadik helyért harcoló csapatok közül győzött az Újpest és a Bp. Honvéd, a kiesés ellen menekülők közül pedig a Puskás Akadémia és a Vasas.

Az első 25 percben a Videoton nagy mezőnyfölényben játszott Pakson, de a betömörülő hazai csapat szervezetten védekezett, a vendégek akcióiból pedig hiányzott a lendület és a váratlan megoldás, így nem alakult ki helyzet. A támadásépítésben sokáig nem túl vállalkozó kedvű hazai csapat szűk félóra elteltével tudta először a Videoton kapuja előtt tartani a labdát, és nem sokkal később már a félidő legnagyobb lehetőségét alakította ki: Haraszti szép csellel játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül és a bal alsó sarok irányába tekert, de Kovácsik szép vetődéssel védett. A szünet előtt cserére kényszerült a Videoton, a szerelésnél megsérült Hadzic helyére Nikolov állt be. Kiegyenlítettebb futballt hozott a második félidő, de szabálytalanságok miatt sok volt a játékmegszakítás. Bő húsz perc elteltével a Paks szerzett vezetést: egy gyors kontratámádásnál a hátráló Fiola elcsúszott, majd a hazaiak egymás után kétszer próbálkozhattak kapura lövéssel, elsőre Kovácsik nagy bravúrral védett, másodjára Haraszti nem hibázott. A folytatásban nem változott a játék képe, a Videoton nem tudott zavart okozni a hazai tizenhatoson belül. Összességében a Paks futballozott kapura veszélyesebben, több helyzetet is kialakított, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

A Budapest Honvéd egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd otthonában. A tavalyi bajnok október vége óta először aratott sikert idegenben, s ezzel egyben lezárt egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatot, a Mezőkövesd viszont zsinórban ötödször maradt nyeretlen, és a tabella utolsó helyére csúszott vissza. Kezdetben a biztos labdatartásra törekedett mindkét együttes, bár sok volt a hiba, az eladott labda. Helyzet szinte alig alakult ki, ezzel együtt az első félidő közepén szűk negyedóra alatt három gólt is láthatott a közönség: előbb mindkét oldalon egy-egy pontrúgás után rezdült a háló, majd a kiugró Lanzafame, kihasználva egy nagy védelmi hibát, ismét előnyhöz juttatta a Honvédot. A szünet előtt a jóval aktívabb fővárosiak távolról is többször próbálkoztak, de újabb találat nem született. A fordulást követően Kuttor Attila vezetőedző hiába próbálta támadóbb szelleművé tenni csapatát a cserékkel, a hazaiak továbbra sem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára. A vendégek magabiztosan őrizték vezetésüket, s végül mind a három pontot elvitték Mezőkövesdről.

Az immár öt forduló óta veretlen Puskás Akadémia 3-1-re verte hazai pályán a Balmazújvárost. Erdei Carlo szépségdíjas lövésével a 17. percben szerzett vezetést a vendégcsapat, öt perccel később Josip Knezevic büntetőjével egyenlítettek a házigazdák. Az első félidő jó iramú, változatos játékot hozott, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A szünet előtti hajrában a felcsúti kapus, Hegedüs Lajos bravúrral hárította Kamarás György közeli próbálkozását. A második félidőt a mezőnyben elkövetett taktikai szabálytalanságok jellemezték mindkét fél részéről, amelyek olykor a durvaság határát súrolták. Veszélyes helyzet egyik kapu előtt sem adódott, mígnem a 79. percben az alig öt perce pályán lévő felcsúti csereember, Radó András gólt érő lövéssel fejezte be azt az akciót, amely tőle indult. A végeredményt Diallo állította be, aki a hosszabbításban egy ziccert értékesített.

Debrecenben győzött 3-2-re a kiesés elől menekülő Vasas. Hamar vezetéshez jutott a kiesés elől menekülő Vasas, amely egy perc alatt kétszer is bevette a hazaiak kapuját. Ristevski találatát les miatt még nem adta meg a játékvezető, de a következő támadásból Egerszegi már érvényes gólt szerzett. A középpályás negyedóra elteltével ismét eredményes volt. A DVSC nem találta a játék ritmusát, szinte semmi veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára. A második félidő elején tovább növelte előnyét a Vasas, amely az utolsó negyedórára emberhátrányba került - Ádám a második sárga lapját is megkapta -, és az addig teljesen kilátástalanul játszó DVSC "vérszemet kapott". A csereként beállt Tabakovic három perc alatt két gólt is szerzett, egyenlíteni azonban már nem tudott a Loki.

Az Újpest 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt. őzve közelről fejelt a diósgyőri kapuba. Az újpesti támadó - aki korábban megfordult a DVTK-ban is - 16. alkalommal volt eredményes a bajnoki szezonban. A folytatásban kiegyenlítődött a játék képe, de nagy helyzetre sokáig kellett várni: az első félidő ráadásában az újpesti kapus, Filip Pajovic egy akción belül kétszer is védett. A hátrányban lévő diósgyőriek a második félidőben bátrabb támadójátékot vállaltak fel, ennek érdekében taktikai hadrendet is váltottak. Az újpestiek viszont az esetek többségében a kaputól távol tartották a vendégeket, így nem változott az eredmény. A DVTK a szezonban csak egy pontot szerzett az Újpest elleni három összecsapáson, utóbbiak viszont hetet. A diósgyőriek legutóbb március elején nyertek bajnoki mérkőzést, azóta két döntetlen mellett az ötödik vereségüket szenvedték el.

Paksi FC-Videoton FC 1-0

Debreceni VSC-Vasas FC 2-3

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0

Puskás Akadémia FC-Balmazújvárosa 3-1

Ferencváros-Swietelsky Haladás 19.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×