eur:
393.85
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Százmilliókra zsarolták meg Michael Schumacher családját

Százmilliókra zsarolták meg Michael Schumacher családját

Tavaly februárban megzsarolták a Schumacher családot, de csak most hozták nyilvánosságra. A hétszeres világbajnok Forma-1-es versenyző, Michael Schumacher felesége zsaroló levelet kapott, amelyben azzal fenyegettek, hogy fiukat, a szintén autóversenyző Micket baleset éri, ha nem fizet a család.

Corinna Schumachernek a tavaly február 14-én kelt levél szerint 900 ezer eurót, csaknem 300 millió forintot kellett volna fizetnie azért, hogy az akkor a Forma-4-ben versenyző Mick Schumachernek ne essen baja. Az e-mailben jelentkező zsaroló sejtelmesen csak annyit írt: "A Forma-4-ben nagyon sok a baleset..."

A Bild tudósítása szerint az elkövető szerencsére nem volt elég óvatos, ugyanis a saját bankszámlaszámát küldte el az internetről kikeresett címre, így a rendőrök órákon belül elfogták a 25 éves Hüseyin B.-t. Most a reutlingeni bíróság 21 hónapos felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, aki egy másik tehetős német üzletembernek is küldött hasonló zsaroló levelet. 

Az egyik ügyben sem fizettek a kétbalkezes zsarolónak, akiről ügyvédje azt mondta, abban az időben rossz mentális állapotban volt, mert éppen elvesztette a munkáját.

Corinna Schumachernek, aki 2013 decembere, férje síbalesete óta kerüli a nyilvánosságot, meg kellett volna jelennie a bíróság előtt, de végül maga az elkövető mondott le erről, mondván, nem akar további bajokat okozni a véletlenszerűen kiválasztott áldozatának.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×