eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Még sosem nyertünk Portugália ellen

A magyar labdarúgó-válogatott tizenegy mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni Portugália ellen, amellyel szombaton világbajnoki selejtezőt játszik Lisszabonban.

 A két csapat eddigi összecsapásain hét portugál siker mellett négyszer döntetlen született. Legutóbb, tavaly nyáron a franciaországi Európa-bajnokság egyik legélvezetesebb mérkőzésén, Lyonban 3-3 volt a végeredmény, ezzel a magyarok megnyerték a csoportot, de a portugálok is továbbjutottak, s a végső diadalig meneteltek. A találkozón mindannyiszor Bernd Storck együttese került előnybe, a rivális viszont mindig egyenlíteni tudott, a két csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo egyaránt duplázott.

Portugáliában három döntetlen és négy vereség a magyarok mérlege, akik a legutóbbi három idegenbeli összecsapáson gólt sem szereztek. Vendégként az utolsó magyar találat Lantos Mihály nevéhez fűződik még 1956-ból, azóta volt egy gól nélküli döntetlen 1983-ban, illetve két 3-0-ás vereség 1999-ben és 2009-ben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×