eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Judás továbbra is a number one

Judás továbbra is a number one

A végeredményt tekintve szoros, mégis magabiztos győzelemmel jutott a Chelsea az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjébe. Antonio Conte álma, hogy megismételje Carlo Ancelotti 2010-es bravúrját: a Premier League-ben újonc edzőként duplázni szeretne a „kékekkel”.

A Chelsea nyilvánvalóan favoritja volt a Manchester United elleni, a Stamford Bridge-en játszott kupanegyeddöntőnek. A „vörös ördögök” az eltiltott Zlatan Ibrahimovic, valamint a sérült Anthony Martial és Wayne Rooney nélkül léptek pályára. Egyedül Markus Rashford alkotta a támadószekciót, illetve Henrik Mhtarjan – de ő csak a 35. percig.

A legerősebb tizenegyével kezdő Chelsea, különösen Eden Hazard megmozdulásai révén, veszélyesebben futballozott az első félórában is, de akkor még David de Gea mindent védett. Bő félóra elteltével a játékvezető kiállította a második sárga lapját begyűjtő Ander Herrerát, alkalmasint túl szigorúan.

Judás továbbra is a number one

Attól kezdve a Chelsea még nagyobb fölénybe került, sőt, az 51. percben N'Golo Kanté ritka góljai egyikével vezetést szerzett. (De Gea ennél a lövésnél hibázott.) José Mourinho ekkor még nem cserélt, úgy vélte, ha nem kap a csapata több gólt, kiegyenlíthet, legalább egy esélye adódik majd. Így is lett: Rashford kitűnő egyéni akciója végén csak Thibaut Curtois bravúrja óvta meg a Chelsea előnyét.

A folytatásban már csak a Chelsea-nek volt néhány lehetősége, de maradt az 1-0. A „kékek” immár 12 mérkőzés, 2012 októbere óta veretlenek a Manchester United ellen (7 győzelem, 5 döntetlen). A Community Shieldet is beleértve, José Mourinho két trófeát már megnyert, most először vérzett el a United menedzsereként egy kupasorozatban.

Mourinho nagyon visszafogott volt (önmagához képest) a mérkőzés után, ahogy fogalmazni szoktak, „virágnyelven” azért utalt arra, hogy a szerinte jogtalan kiállítás volt a mérkőzés fordulópontja. Antonio Conte ellenben erélytelennek tartotta a játékvezetőt, aki elnézte, hogy Hazard-ra „vadásztak” a United védői. Mourinho, akit

Judásnak, árulónak bélyegeztek a Chelsea szurkolói

közül néhányan, így reflektált: „Három bajnoki címet nyertem a klubnak. Ameddig nem lesz egy menedzser néggyel, én vagyok a number one.

Addig Judás a number one.”

A mérkőzés után megtartották az elődöntő sorsolását, a Chelsea a Tottenhammel, az Arsenal a Manchester Cityvel játszik majd a Wembleyben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×