eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Győzött és biztosította első helyét a Győr

Győzött és biztosította első helyét a Győr

A Ferencváros döntetlent játszott a a női kézilabda Bajnokok Ligában vasárnap.

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 33-22-re legyőzte a dán Esbjerg csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, ezzel biztosította első helyét a második csoportkörben. A győriek jövő vasárnap a norvég Larvik otthonában zárják a BL középdöntőjét.

Eleinte jól tartották magukat a meglehetősen tartalékos összeállításban érkezett dánok, de 4-4-es állás után több mint hét percig nem szereztek gólt. Ebben az időszakban a győriek megnyugtató előnyt alakítottak ki, amit lendületes játékkal növelni is tudtak a szünetig (17-11).

A második felvonásban is fölényben volt a magyar csapat, Kari Aalvik Grimsbö remekül védett korábbi csapata ellen, amely ismét csaknem nyolc percen keresztül nem talált a hálóba. A 49. percben már tíz góllal vezettek a győriek (29-19), akik végül hetvenszázalékos lövési hatékonysággal zárták a találkozót.

Az Esbjerg - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa a dánok svéd balátlövője, Jenny Alm volt nyolc találattal.

A 2. csoport állása: 1. Győri Audi ETO 15 pont, 2. Larvik (norvég) 12, 3. CSM Bucuresti (román) 9, 4. Midtjylland (dán) 8, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 6, 6. Esbjerg 4

Mivel a macedón Vardar Szkopje az előző fordulóban és vasárnap is kikapott, a Ferencváros az 1. csoport élén maradt, és amennyiben jövő szombaton hazai pályán legyőzi a montenegrói Buducnost Podgorica együttesét, megőrzi előkelő pozícióját.

Korábban az  1. csoportban a Ferencváros döntetlent játszott Németországban.

Az állás: 1. Ferencváros 14 pont/9 mérkőzés, 2. Vardar Szkopje (macedón) 13/9, 3. Buducnost Podgorica (montenegrói) 10/8, 4. Metz (francia) 8/9, 5. Thüringer HC 5/9, 6. Asztrahanocska (orosz) 2/8

A csoportok első négy helyezettje jut a negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×