eur:
393.82
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nagy változásra készül Hosszú Katinka

Nagy változásra készül Hosszú Katinka

A Duna Aréna minden fontos követelménynek megfelel, remek helyszíne lehet a budapesti világbajnokságnak – jelentette ki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. A világklasszis az InfoRádiónak megjegyezte, hogy kevés az úszók rendelkezésére álló vízfelület a fővárosban, ráadásul márciustól bezárják a Császár-Komjádi uszoda hátsó medencéjét is.

Mitől jó egy uszoda?

Attól, hogy a versenyeken minden úszó számára van hely bemelegíteni és felkészülni a versenyekre. Közel van a bemelegítő és levezető medence. Ez az olyan versenyzőknek fontos, mint én, hiszen egy nap több számban is indulok. Fontos, hogy legyen sok fény, szerencsére itt is nagyon sok üvegfal van.

Milyen volt a víz, a medence és az öltöző?

Minden szép és megfelelő, nagyszerű uszodát építettek a világbajnokságra. Én sajnos csak januárban láttam először az arénát. Szerencsére a létesítmény mindenben megfelelő. Semmi olyat nem láttam, amit ne javasoltunk volna mi, úszók.

Mikortól használhatják a Duna Arénát?

Úgy tudom, hogy márciustól a válogatott úszók is használhatják az uszodát. Az építkezésnek vége, most már csak a papírmunka van hátra. Remélem, hogy minél hamarabb jöhetünk ide gyakorolni, mert egyre kevesebb a vízfelület Budapesten. A Császár-Komjádi Sportuszoda márciustól teljesen bezár, ezért nagy szükségünk lenne a Duna Arénára.

A riói olimpián három aranyérmet szerzett. Hány éremre készül a budapesti világbajnokágon?

Soha nem éremszámokban gondolkozunk, hanem arra, hogy minél jobb időeredményeket érjek el. Erre készülünk, remélem, hogy ez a munka minél több fényes éremre lesz elég.

A versenyszezon már tart, több aranyérmet is szerzett már idén. Hol tart a felkészülésben?

A felkészülésem jól halad. Most már öt éve készülünk együtt Shane-nel. A programunk is ötéves, így már egy jobban tudjuk, mire lehetek képes. Bízok benne, hogy így folytatjuk és elkerülnek a sérülések.

A riói olimpián már a riválisok is láthatták, mire számíthatnak. Változtattak bármit a felkészülésben?

Már az is nagy változás, hogy más programra kell készülnöm Budapesten, mint Rióban. A világbajnokságon teljesen más sorrendben lesznek a versenyek, mint az olimpián. A 400 vegyes például a legutolsó nap lesz, nem pedig az első napon, mint Rióban. Lehet, hogy lesznek olyan számaim, amelyek ütköznek egymással, vagy két számot kell úsznom egy délután. Nekem kedvezőbb az olimpiai program, mint a világbajnoki, de bízom abban, hogy ebből is ki tudjuk hozni a maximumot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×