eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több száz milliós pert bukott a MOB

Pert nyertek a maratoni kajak-kenusok a Magyar Olimpiai Bizottsággal szemben, így a szervezetnek ki kell fizetnie a jutalmakat a négy évvel ezelőtti eredmények után.

A másodfokú tárgyaláson helybenhagyták az elsőfokú ítéletet, így a MOB-nak heteken belül ki kell fizetnie a 2013-as Világjátékokon öt arany- és két ezüstérmet szerzett maratoni kajak-kenusoknak járó jutalmat. Az összeg kamatokkal együtt 216 millió forintot tesz ki – írta a Bors.

A kolumbiai Caliban rendezett versenyen Csay Renáta egyesben és párosban is aranyat szerzett, Kiss Tamás és Kiszli Vanda második volt, míg Noé Milán és Bálint párosban győzött. A Világjátékokon eredményes sportolóknak a helyezésekért feleannyi pénz adható egy 2013-as kormányrendelet szerint, mint az olimpiai eredményekért: az aranyért 17,5 millió forint, az ezüstért 12,5 millió, a bronzért 10 millió, a 4-5-6. helyezésért pedig 7,5 millió, 5 millió, illetve 4 millió forint.

A Világjátékokon jól szereplő sportolóknak kifizették a jutalmakat 2014 augusztusában a MOB határozata alapján, csak a maratoni kajakozóknak nem, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt nem találta szabályosnak. A tárca szerint a sportolók meghívásos versenyen vettek részt, és azzal is érveltek, hogy a jutalom csak adható, de nem kötelező jelleggel.

Az érintett sportolók pertársaságot alakítottak, és a bíróság kétszer is nekik adott igazat.

Csay Renátát illeti meg a legnagyobb, 33,2 millió forintos összeg.

„Elvileg harminc napon belül kézhez kapjuk a végzést, onnan számítva 15 napon belül teljesíteniük kell az átutalást. Remélem, most már tényleg pont kerül az ügy végére” – mondta a Borsnak a tavaly egyesben és párosban is világbajnok maratoni versenyző, akit a napokban a világ legjobbjának választottak a World Paddle Awardson díját­adón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×