eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Budapesten árulják el Nadal és Wawrinka titkát

Budapesten árulják el Nadal és Wawrinka titkát

Rangos vendégei, előadói lesznek péntektől vasárnapig a magyar fővárosnak: a BOK csarnokban zajló Challenger tenisztorna idején GPTCA nemzetközi edzői továbbképzést is tartanak.

Az előadók között ott lesz Toni Nadal, a világsztár spanyol teniszjátékos edző-nagybátyja, valamint svéd Magnus Norman, aki versenyzőként a világrangsor második helyén is állt 2000-ben, edzőként pedig most a svájci Stan Wawrinka felkészülését irányítja - írja a tenisz-palya.hu.

"A háromnapos edzői konferencia nagyon jó lehetőséget kínál a magyar szakemberek számára, hogy megismerjék, miként, milyen módszerekkel dolgoznak külföldi kollégáik" - mondta Sávolt Attila, a nemzetközi GPTCA továbbképzés fő szervezője, a hazai rangsorelső Fucsovics Márton edzője. Körülbelül hetven résztvevője lesz az eseménynek, a jelentkezők nagy része hazai szakember, de tíz külföldi is jelezte érkezését.

Aligha véletlen a nagy érdeklődés, hiszen pénteken például Toni Nadal tart délelőtt elméleti előadást, délután pedig gyakorlati bemutatót arról, miként dolgozik Rafával. Szombaton a Norman/Wawrinka-módszer lesz a fókuszban.

A továbbképzésen a volt Top-100 játékos Sávolt Attila, a korábbi Davis Kupa-kapitány Kuhárszky Zoltán is az előadói pódiumra lép, meghallgathatják a résztvevők az olasz Alberto Castellani előadásait, s szó lesz többek között a versenyszabályokról, a mentális tréningről, az étkezési tanácsokról is.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×