eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Óriási szerencséje volt a Barcelonának

Óriási szerencséje volt a Barcelonának

Hiába kezdte 2-1-es előnyről az FC Barcelona a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóját az Atlético Madrid ellen, csak óriási szerencsével és némi bírói segédlettel tudott bejutni a sorozat döntőjébe, ahol viszont nem játszhat majd az ezúttal kiállított Sergi Roberto és Luis Suárez.

Semmilyen jel nem mutatott arra, hogy a Barcelonának nehézségei támadhatnak a spanyol Király-kupa elődöntőjében, a visszavágón. Miután az Atlético pályáján 2-1-re megnyerte az első találkozót, nyilvánvaló favoritnak számított.

Az utóbbi hetekben idegenben gyengélkedő Atlético azonban nagyon veszélyesen játszott, az első félidőben a vezetést is megszerezhette volna. Balszerencséjére a sérült Jan Oblakot helyettesítő kapus, Moya hibája után Luis Suárez megszerezte a vezetést – akkor már a három gól kellett volna a vendégeknek a sima továbbjutáshoz.

Diego Simeone cseréi jól sikerültek a második félidőben, ráadásul Sergi Roberto piros lapot kapott a másik oldalon. Éledt a remény, de Carrasco felesleges szabálytalansága miatt visszaállt a létszám-egyenlőség. De hol volt még a vége!

Antoine Griezmann szabályos gólját nem adta meg a játékvezető (a Marca szerint ez volt az egyetlen hibája a meccsen, tegyük hozzá, ez azért meglehetősen súlyos). Kevin Gameiro a 80. percben kihagyott egy büntetőt – ha ebből a két esetből két gólt szerez az Atlético, máris hosszabbításra áll. Sőt, Gameiro aztán mégis szerzett egy gólt, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Az utolsó percekben Luis Suárez összeszedett két sárga (s a másodikkal egy piros) lapot, ezzel kizárta magát a döntőből. Súlyos büntetésre számíthat, miután vonakodott lemenni a pályáról.

Luis Enrique azt mondta a mérkőzés után, szerencséjük volt, hogy elkerülték a vereséget, de boldogok, hogy sorrendben negyedszer is bejutottak a Király-kupa döntőjébe. Szerinte nagyon is megérdemelte ezt a csapata, de nem a kedd esti teljesítménye, hanem a korábbiak miatt.

Diego Simeone elsősorban Gil Manzano játékvezetőt hibáztatta azért, mert a csapata nem tudott nyerni. Kifejtette, hogy egy futballista is lehet rossz formában, de akkor kihagyja az edzője. De mi van a bírókkal?

Simeone azt sugallta, hogy az Atlétit nem szeretik a bírók a Barcelonával szemben. „Külföldön jobbak a bírók, kétségtelen, hogy nekünk nagyobb az esélyünk a Bajnokok Ligájában, mint a spanyol bajnokságban vagy ebben a kupában.”

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×