eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Magyar érintettjük is van a vad eredményeknek

A Chelsea többet nyert a hétvégi fordulóban, mint azt hívei legszebb álmukban remélték. Az Arsenal elleni sima, 3-1-es győzelem, valamint a Liverpool veresége két riválist is reménytelen helyzetbe hozott. Maradt a Tottenham és a Manchester City – tisztes távolságban.

Anglia

A londoni „kékek” egy vitatható, de helyesen megadott góllal kerültek előnybe az Arsenal elleni rangadón, a Stamford Bridge-en. Diego Costa kapufája után a labda felpattant, Marcos Alonso pedig erőszakosan felugorva, könyökével Bellerint is megütve, de a labdáért harcolva, bebólintotta azt a hálóba. A spanyol védő, aki az idény talán legnagyobb felfedezettje a Chelsea-nél, már négy bajnoki gólnál tart, megközelítette a házi góllövőlista (Diego Costa és Eden Hazard mögötti) harmadik helyezettjeit, Pedrót és Williant.

Eden Hazard maga is szerzett egy gólt, nem is akármilyent. Azt mondta a meccs után, hogy szerzett már néhány látványosat, de ez az egyik favoritja, mert az Arsenal ellen érte el, s döntő gól volt. Lehetett volna még büszkébb: az idény egyik legszebb szólóját zárta le parádés góllal. Az utolsó percekben Petr Cech hibájából Cesc Fabregas emelt a kapuba, majd az ugyancsak csereként beállt Olivier Giroud szépített. Fabregas először szerzett gólt korábbi klubja ellen.

A Chelsea a legutóbbi kilenc hazai bajnokiját megnyerte, méghozzá 27-4-es gólkülönbséggel.

Mind a kilenc bajnokiját megnyerte az idényben, amelyen Hazard gólt szerzett. Az Arsenal a legutóbbi kilenc fordulóban négyszer is kikapott – ezt megelőzően 35 meccsen szedett össze négy vereséget.

A Liverpool 2-0-ra kikapott a kiesés ellen harcoló Hull Citytől. Jürgen Klopp együttese a legutóbbi tíz mérkőzéséből csupán egyet nyert meg, kiesett az FA-kupából és a Ligakupából, s elveszítette a reményét a bajnoki címre. A mostani állás szerint még a BL-szereplés jogáért is nagyon kell kapaszkodnia.

A Tottenham, ha nem is könnyen, de Harry Kane tizenegyes-góljával megverte a Middlesbrough együttesét. Tizenegy éve nem volt ilyen jó a Spurs hazai mérlege, mint most.

A Manchester City nagyon megszenvedett a Swansea City ellen. Gabriel Jesus vezető gólja után a vendégek a második félidőben kiegyenlítettek a 81. percben az izlandi Gylfi Sigurdsson góljával, de az új brazil szerzeménynek a 92. percben volt még egy nagy húzása.

Eddigi három bajnokiján három gólt szerzett, mindkettőn, amelyiken a kezdő csapatba került, a mezőny legjobbja volt. Korábban mindössze két brazil szerzett gólt az első két, kezdőként töltött meccsén a Premier League-ben, különleges, hogy mindkettő, Geovanni és Robinho is a Man City tagjaként.

Folytatta remek sorozatát a Manchester United, 3-0-ra verte idegenben a tavalyi bajnok, de a kiesőhelytől már csupán egy pontnyira lévő Leicester Cityt.

A három gólt, mindössze nyolc játékperc alatt, a 40. és a 48. perc között, Mhtarjan, Ibrahimovic és Mata szerezte. José Mourinho vagy nagyon óvatos, vagy nagyon udvarias, azt mondta a mérkőzés előtt, hogy nem téveszti őt meg a Leicester helyezése, az ellenfél tudásából indul ki. Talán ő is nehezebb mérkőzésre számított.

Olaszország

Olaszországban a Juventus–Internazionale rangadó volt a sláger. A torinóiak sorozatban a 28. hazai bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, 1-0-ra verték a december 2. óta mind a hét bajnoki meccsét megnyerő Intert. A milánói fekete-kékek nagy menetelését Cuadrado gólja zárta le.

Két „vad” eredmény is született, a Napoli klubrekordot jelentő idegenbeli győzelmet aratott, 7-1-re verte a Nagy Ádámmal felálló Bolognát.

Hamsik és Mertens is három-három gólt ért el. Még rajtuk is túltett a laziós Parolo, aki 32 évesen mesternégyessel járult hozzá csapata 6-2-es idegenbeli győzelméhez Pescarában. Az idény során mindössze egy gólt szerzett korábban. Továbbra sem megy a Milannak. A piros-feketék, minden sorozatot figyelembe véve, negyedszer kaptak ki sorozatban.

Spanyolország

Spanyolországban a Barcelona erősen tartalékos összeállításban is könnyedén, 3-0-ra verte az Athletic Bilbaót.

Ezúttal a Luis Suárez helyén játszó Francisco Alcacer, a Sergi Robertót helyettesítő Aleix Vidal, s természetesen Lionel Messi szerzett gólt.

A Sevilla csak 0-0-ra végzett a Villarreallal, miután Samir Nasri kihagyott egy büntetőt. A Real Madrid vigói mérkőzése elmaradt, miután a rendkívüli szélben megrongálódott, s balesetveszélyessé vált a stadion tetőszerkezete.

Németország

Németországban nem nyert sem az első, sem a második. A Bayern München legalább pontot szerzett – de Ancelotti csapata okozta a nagyobb meglepetést. Már az első negyedórában kialakult a végeredmény, Lewandowski gólját Naldo, a Schalke brazilja kiegyenlítette (1-1). A bajorok az idényben harmadszor nem tudtak nyerni hazai bajnokin.

Az RB Leipzig biztosan második, de újabb rangadót veszített. Dortmundban Aubameyang szerezte az egyetlen gólt, a BVB hívei örülhettek, hogy a csatár már visszaért az Afrika Kupáról.

Nagyszerű napja volt Szalai Ádámnak, a Hoffenheim a hajrára beszálló csatára két gólt is szerzett.

A magyar válogatott középcsatára három gólt ért el eddig a Bundesliga 2016–2017-es idényében, mindent a Mainz ellen. Két gólt legutóbb 2013. október 5-én, az Augsburg ellen szerzett egy mérkőzésen a Bundesliga 1-ben.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×