eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szilágyi Áron majdnem csodát hajtott végre

Szatmári András szombati győzelme után a magyar csapat bronzérmes lett vasárnap a férfi kardozók olaszországi világkupaversenyén, Padovában.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású válogatott a 16 között 45-26-ra verte a törököket, a negyeddöntőben 45-39-re a franciákat, az elődöntőben pedig fordulatos mérkőzésen 45-43-ra kikapott az olaszoktól. Az összecsapás során előbb az olaszok, majd a magyarok vezettek, a vége felé közeledve azonban megint a házigazdáknál volt az előny. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi - aki egy nappal korábban ötödik volt egyéniben - utolsóként 33-40-es állásnál ment fel a pástra Luca Curatolival szemben. A Vasas vívója 43-42-re fordított, de végül ellenfele kerekedett felül, az olaszok 45-43-ra győztek.

A bronzéremért az irániakkal kellett vívni, és a magyarok végig magabiztos teljesítményt nyújtva fölényesen, 45-32-re nyertek.

Szilágyi Áron a dobogón készített szelfivel örvendeztette meg rajongóit.

A női tőrözők a hétvégén Gdanskban szerepeltek, ahol a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra alkotta magyar csapat - a hazai szövetség beszámolója alapján - a hatodik helyen végzett úgy, hogy a 16 között 45-34-re verte a hongkongiakat, a negyeddöntőben kikapott az amerikaiaktól, majd a helyosztókon a németeket legyőzte, végül a dél-koreaiaktól vereséget szenvedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×