eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Olimpiai bajnokokkal indul a szezon

Szombaton ismét szép számmal lesznek jelen a kajakozók és a sárkányhajósok az Aquaworldben, hiszen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hatodik alkalommal rendezi meg téli kajak ergométeres és medencés sárkányhajó kupáját. Az eseményen olimpiai és világbajnok versenyzők, így Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Csipes Tamara, Kárász Anna és Mike Róbert is indul.

Hagyományosan az Aquaworld Budapestben adnak egymásnak randevút a legjobb sárkányhajós csapatok és azok a kajakozók, akik szeretnék egy jó hangulatú eseménnyel, egy kis versenyhelyzettel megtörni téli felkészülésüket. A férfi kajakozók 200 és 1000, a nők 500 méteren mérhetik össze tudásukat, míg az elmúlt szezon legjobb 16 sárkányhajós egysége a szokásos párbajokat vívhatja meg a medencében.

Az Aquaworldben jó pár olimpiai és világbajnok jelen lesz, az olimpikonok sárkányhajós futamában lapátot ragad majd a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és Storcz Botond, a riói játékok aranyérmese, Csipes Tamara, valamint a világbajnok Kárász Anna és Mike Róbert is.

Az ergométeres versenyen ismét láthatjuk az 1000 méter tavalyi győztesét, a maratoni világbajnok Solti Lászlót, akinek két riói induló, Kugler Attila és Ceiner Benjámin is kihívója lesz.

„Az elmúlt időszakban Mátraházán voltam futótáborban a csapatommal, így alig állok a lábamon, de nagyon várom már a versenyt. Idén nem sokat ergóztam, nincs beleépítve az edzésbe, de szeretem a versenyszituációkat. Eddig egyszer szerepeltem ezen a versenyen, így kíváncsian várom, hogy most mire leszek képes” – mondta a szövetség honlapjának Kugler Attila, aki idén átigazolt a Közgép SE-be és nagy reményekkel várja a szezont. – Sokat fejlődtem a télen mindenben, így szerintem egyesben is sikerül majd előbbre lépnem. Ez fontos a csapathajó szempontjából, és természetesen csapattársammal, Bogár Gáborral ismét nekifutunk a párosnak is.”

A BHSE-ből Ceiner Benjámin és Csontos Csaba is szerencsét próbál.

„Előzetesen nem számítottam ilyen komoly mezőnyre, de nem baj, így csak még izgalmasabb és színvonalasabb lesz a verseny. Ami jó erőpróba a vízre szállás előtt, mindenki fel tudja majd mérni, hogy hol tart a felkészülésében” – mondta Ceiner Benjámin.

„Azért szeretem ezt a versenyt, mert hosszú a téli szezon és ilyenkor már vágyunk arra, hogy versenykörülmények között is tudjunk bizonyítani, tudunk találkozni az ellenfelekkel, sztorizgatunk és közben azt is felmérjük, jelenleg ki milyen formában van” – tette hozzá Csontos Csaba.

A verseny szombaton 9.30-kor kezdődik az Aquaworldben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×