eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Virtuális bajnokavatás: a Chelsea-nek már rangadót sem kell nyernie

Virtuális bajnokavatás: a Chelsea-nek már rangadót sem kell nyernie

Antonio Conte, a Chelsea olasz edzője szilaj táncot lejtett baseballsapkájában az Anfield Road gyepén, csak néhány perccel azután, hogy első számú góllövője, Diego Costa büntetőt hibázva megfosztotta csapatát a győzelemtől. Conte pontosan tisztában volt azzal, hogy sokkal többet nyert, mint veszített a csapata.

A Daily Telegraph Simon Mignolet gyors vetődésének képét tette „hátsó címlapjára”, az alábbi határozott kijelentéssel, hogy

ez a védés még nyitottnak hagyta a bajnoki versenyfutást.

Valóban, a Chelsea a győzelme esetén tizenegy ponttal húzott volna el botló riválisaitól – azért a kilenc sem kevés.

A londoni „kékek”, különösen ahhoz képest, milyen fölénnyel vezetnek a Premier League-ben – eddig a vetélytársak többségénél gyengébben szerepeltek a rangadókon, de már csak az Arsenalt (szombaton) és a Manchester Cityt (április 5.) fogadják, illetve a Manchester Unitedhez mennek vendégségbe (április 15.). Nem valószínű, hogy mind a három mérkőzést elveszítik, de ha így lenne, éppen kilenc pont az előny, s a többiek közül senki sem fog százszázalékos menetelést bemutatni.

Ami a Chelsea további tizenkét meccsét illeti, nyilván nem lesz azok közül sem mindegyik sétagalopp, de Conte alakulatának az egyik legnagyobb erénye, hogy a derékhad ellen eddig ragyogóan szerepelt: csupán a Swansea ellen játszott idegenben döntetlent, az összes többi mérkőzését megnyerte. Az Arsenal elleni szombati győzelem még egyértelműbbé tenné a helyzetet.

Conte csapata nem játszott nagyon jól az előzőleg sorozatban három hazai mérkőzésén is veszítő, de erőteljesen kezdő Liverpoollal szemben. Ugyanakkor David Luiz szabadrúgásgólja (a brazil védő 1386 nap után lőtt ismét gólt a Chelsea-ben, igaz, közben megjárta a PSG-t is) kényelmes helyzetbe hozta.

A második félidő elején három váratlan védelmi megingásból egyet kihasznált a Liverpool, akkor úgy festett, fordíthat, de az egyébként nagyon halovány Diego Costa egyetlen megugrása elég volt ahhoz, hogy a „kékek” ziccerbe jussanak. Mignolet, aki hibáztatható volt a bekapott gólért, ellenben törlesztett:

kivédte Diego Costa büntetőjét.

A brazil-spanyol kísérlete volt az este második, a kapu felületét eltaláló vendéglövése.

Diego Costa kicsit bosszankodott, tőle szokatlan módon gratulált a kapusnak, a Chelsea pedig támadásban maradt. Két további helyzetből (különösen Pedro lövéséből) megnyerhette volna a meccset, igaz, a másik oldalon Firminónak is akadt egy helyzete.

Az 1-1-es döntetlen talán már a meccs előtt is jó lett volna a Chelsea-nek, de úgy, hogy az Arsenal 2-1-re kikapott otthon a Watfordtól, a Tottenham pedig nem bírt a Sunderlanddel, különösen.

A forduló ma folytatódik, a West Ham a Manchester Cityt, a Manchester United a Hull Cityt, a Stoke City pedig az Evertont fogadja. Ha Guardiola csapata nyer, utoléri pontszámban a Liverpoolt, s már csak egyre lesz az Arsenaltól és a Tottenhamtől is. De a Chelsea-től még mindig tízre.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×