eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Teniszcsoda: magyar bajnok az Ausztrál Openen

Piros Zsombor megnyerte a juniorok versenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon: 6:4, 4:6, 6:3-ra legyőzte a melbourne-i döntőben az izraeli Yshai Olielt.

A magyar Piros Zsombor és az izraeli Yshai Oliel játszotta az Ausztrál Open junior fiú döntőjét. A magyar teniszező esélytelenként vágott neki a versenynek, csak a 15. kiemelt volt, aztán szettvesztés nélkül menetelt a fináléig, az elődöntőben az ötödik kiemelt francia Corentin Moutet-t győzte le meglepően könnyen.

Az első játszmában még ismerkedtek egymással és a kavargó széllel a játékosok, de úgy tűnt, az erőteljesebb felépítésű Oliel kerekedik felül, hatalmas ütéseivel gyakran hátraszorította Pirost, és el is vitte az első szettet (4:6).

A folytatásban Piros gyorsan brékelőnybe került, és magabiztosan hozta az adogatásait, egészen 5:3-ig simának tűnt a szett, de akkor a magyar teniszező elbukta az adogatását, de ellenfele nem tudta ezt kihasználni, mert 5:4-nél két kettős hibát is ütve elvesztette a szervajátékát és a játszmát is.

A döntő szettben 3:2-ig mindketten hozták adogatásukat, ekkor azonban Piros brékelt, és utána magabiztosan hozta az adogatójátékait, és ez elég volt ahhoz, hogy az Ausztrál Open történetének első magyar győztese legyen a juniorok mezőnyében.

Az esélytelenek nyugalmával

A Nemzetközi Tenisz Szövetség junior ranglistáján jelenleg 23. helyen álló magyar teniszező ötéves kora óta űzi a sportágat. 2015-ben, tizenhat évesen első felnőtt sikerét szerezte meg azzal, hogy fedettpályás magyar bajnok lett. Három éve, 2014 májusában indult először ITF junior versenyen, a budapesti ETC Cupon. Tavaly már ott volt a párizsi és a melbourne-i Grand Slam junior tornáján, a Roland Garroson a legjobb 16-ig jutott.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×