eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Martina Hingis is Babos Tímeát akarta

Martina Hingis is Babos Tímeát akarta

Babos Tímea jó formában várhatja a jövő heti ausztrál nyílt teniszbajnokságot – mondta Babos Csaba, a magyar teniszező edzője és édesapja az InfoRádiónak, miután Babos Tímea Anasztaszija Pavljucsenkovával megnyerte a sydneyi keménypályás tenisztorna női párosversenyét. A szakember elmondta, hogy a tavalyi párosbeli sikerek után Martina Hingis is megkereste Babos Tímeát, hogy legyen a partnere.

A kínai Sencsenben még nem játszott jól Babos Tímea, akin érződött, hogy két hónapig nem játszott tétmeccset. A hosszú felkészülés után idő kellett neki ahhoz, hogy felvegye a meccsritmust. A sydneyi keménypályás tenisztornán már jobb formában volt, de egy fordulatosa meccsen végül az orosz Darija Kaszatkina győzött egyesben. Az akkori teljesítménye már biztató volt – indokolta a gyengébb évkezdetet a magyar teniszező edzője és édesapja.

Babos Csaba elmondta, hogy az orosz teniszezővel az év végén állt össze Babos Tímea. A szakember hangsúlyozta, hogy a két versenyző egymást remekül kiegészítve nyerte meg a tornát. Nem volt kérdés, hogy Babos Tímea és Anasztaszija Pavljucsenkova jó párost alkothat, hiszen jól ismerik egymás képességeit – tette hozzá a tréner.

A magyar versenyző tavalyi sikereinek komoly elismerése is volt. Babos Tímeának jelentős kérői is voltak, hiszen az év végén Martina Hingis hívta fel, és a korábbi svájci klasszis arról érdeklődött, hogy mennyire kialakult a magyar és orosz versenyző kettőse.

"A korábbi világelső, olimpiai ezüstérmes versenyző azt mondta, ha nem működik az amerikai Coco Vandeweghével alkotott duója, akkor szívesen játszana Timivel, de egyelőre sikeres Anasztaszija Pavljucsenkovával, akivel Sydneyben a negyeddöntőben pont a svájci, amerikai duót győzték le" – hangsúlyozta Babos Csaba.

Az MTK teniszszakosztály-vezetője a finálé előtt úgy érezte, hogy az első helyen kiemelt Sania Mirza, Barbora Strycova indiai, cseh kettős esélyesebb a végső sikerre, de örül, hogy nem lett igaza és végül magabiztosan nyert a magyar-orosz páros.

A szakember szerint Babos Tímea jó formában várhatja a jövő heti ausztrál nyílt teniszbajnokságot. A világranglistán 28. magyar teniszező, aki tavaly a második fordulóban kikapott, pályafutása második Grand Slam-versenyén indulhat el kiemeltként. A 23 éves magyar a WTA-rangsorban 90. amerikai Nicole Gibbs ellen kezd.

"Egy Grand Slam-versenyen könnyű ellenfél már nincs, de Babos Tímea magabiztosan és jó formában várja az Australian Open rajtját. Kiemeltként az első két fordulóban esélyesként léphet pályára és ha kihozza magából a maximumot, akkor a győzelmek sem maradnak el" – vélekedett Babos Csaba.

A tréner arról is beszélt, hogy a magyar versenyző Anasztaszija Pavljucsenkova partnereként a párosbeli küzdelemsorozatot is komolyan veszi, főleg egy Grand Slam-tornán. Babos Csaba hangsúlyozta, hogy régóta üldözik a GS-győzelmet, ezért bíznak benne, hogy ez akár már Melbourne-ben meglehet.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×