eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Bienerth: senki pozíciója nem biztos

Bienerth: senki pozíciója nem biztos

Új időszámítás kezdődik a Magyar Úszó Szövetség életében - jelentette ki az új elnök. Bienerth Gusztáv az InfoRádiónak elmondta, hogy a legfontosabb kérdésekben az elnökség január 25-i ülésén döntenek majd.

Hatékony, fegyelmezett, összeszedett munkavégzés jellemezte az elmúlt napokat – mondta a Magyar Úszó Szövetség vasárnap megválasztott új elnöke.

Bienerth Gusztáv kifejtette: fókuszált munka kezdődött, teljes fordulatszámon pörögnek munkatársaival együtt. Megválasztása után találkozott elődjével, Gyárfás Tamással, akivel az átadás-átvétel folyamatáról egyeztettek, továbbá arról tárgyaltak, milyen együttműködés szükséges köztük a jövőben, hiszen a korábbi elnök a nemzetközi szövetség alelnöke, illetve az európai szövetség kincstárnoka. Bienerth Gusztáv az elnökségi tagokkal, a vezető munkatársakkal és a szponzorokkal is tárgyalt, és elindította a szövetség pénzügyi és jogi átvilágítását.

Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta, hogy január 25-re összehívta az elnökség rendes ülését, amelyen fajsúlyos kérdések lesznek napirenden. Elő kell ugyanis készíteni az áprilisi közgyűlést, emellett a bizottsági szerkezet, a szövetségi kapitányi struktúra, a főtitkári poszt és az utánpótlás helyzete is a témák között szerepel.

„Az elnökségi tagok közül szinte mindenki élt azzal a gesztussal, hogy felajánlotta a lemondását.

Volt, akivel abban állapodtunk meg, hogy nem tudjuk a munkát folytatni, volt, akinek azonnal bizalmat szavaztam, és volt, akiktől jó néven vettem a gesztust, és 30 napot kértem arra, hogy érdemben visszatérjen a felajánlásra” - fejtette ki. Két elnökségi tag távozik, de az ő személyüket csak január 25-én árulják el. Kiderült az is, hogy Sós Csaba, a szövetség szakmai alelnöke is felajánlotta lemondását, ezt azonban Bienerth nem fogadta el, sőt megerősítette posztján, és szakmai kérdésekben jobbkezeként számít rá.

Az elnök a szövetségi kapitányok jövőjéről azt mondta: senkinek a pozíciója nem biztos, meg kell dolgozni ezért.

„Az elnökségnek döntenie kell a szövetségi kapitányi rendszerrel kapcsolatban, szükség van-e három kapitányra, netán egy kell, vagy valamilyen más struktúrát alakítsunk ki, és az edzőbizottság vegye át a feladatokat. Ezt követően lehet személyi kérdésekről tárgyalni” - hangsúlyozta.

Az elnök felkérte Cseh Lászlót, hogy szervezzen találkozót azokkal az úszókkal, akik a Hosszú Katinka által indított kezdeményezés mögé álltak. November 21-én a háromszoros olimpiai bajnok mellett Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszó, valamint Czakó Csaba és Shane Tusup edző közös nyilatkozatban szólította fel Gyárfás Tamás elnököt és a szövetség teljes vezetőségét a távozásra. Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának igénye volt, amely "hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására".

Az új elnök kiemelte:

új szemléletet honosítana meg, a célja, hogy szolgáltató szövetség jöjjön létre a sportolók, az edzők és a klubok felé.

Bejelentette továbbá, hogy a vízilabda-szövetséget vezető Kemény Dénessel is felvette a kapcsolatot, és a közeljövőben közös elnökségi ülést is tarthatnak, hiszen a közös érdekek mellett lehetnek tisztázásra váró feszültségpontok.

Meglévő feladatkörei kapcsán úgy fogalmazott, „időm száz százalékában a 2024-es olimpiai pályázat alelnökeként dolgozom, időm száz százalékában a turizmusért felelős kormánybiztosként dolgozom és időm száz százalékában a Magyar Úszó Szövetség elnökeként dolgozom – fontos, hogy a munkát egy csapattal végezzük, sokat dolgozunk, kiváló munkatársakkal.”

Arra a felvetésre, hogy mennyi időre tervez a szövetség élén, határozott választ adott: „a mandátumom öt évre szól, szeretném ambicionálni, hogyha a munkámmal meg vannak elégedve, akkor a 2024-es budapesti olimpiáig vezethessem a szövetséget.

A témával részletesebben foglalkozunk csütörtök este fél nyolctól az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×