INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Fa Nándor a hó miatt aggódik, de most a mezőny leggyorsabbja

InfoRádió
A friss adatok szerint változó erejű, többnyire 35-40 csomós, fél-háromnegyed széllel, az utóbbi órában mért adatok szerint a mezőny leggyorsabb hajójaként 17.3 csomós sebességgel, a 8. helyen versenyez Fa Nándor. A legfrissebb hírek a Vendée Globe non-stop földkörüli szóló vitorlásversenyről.

65 napja versenyben a Föld körül, két nappal a Horn-fok kerülése után, elköszönve a Déli óceánoktól, Fa Nándor és a Spirit of Hungary a Dél-Atlanti óceánon vitorlázik.

A havas-jeges, viharos szélben, a “Víjjogó Ötvenesek” világában, a Falkland szigeteket Keletről kerülve, 65 napja hajózik a szóló-nonstop vitorlázóversenyen a föld körül – túl az elméleti versenytáv 73 %-án.

A magyar versenyző, vitorlázó karrierje során ötödször is megkerülte a legendás Horn-fokot. A 35-40 csomós félszélben É-K-i irányban, az Északi félteke elérése a következő cél, de a következő napokban jut még egy-két nap küzdelem az “Üvöltő Negyvenesek” birodalmában is. Csak a hó ne esne!

Fa Nándor egyéni távolsági óceáni rekordja eddig a Spirit of Hungaryvel 432 tengeri mérföld=800 km.

Mindezt Fa Nándor hivatalos weboldalán olvashatjuk. "Már csak olyan 6500 tengeri mérföld van a célig" - ezzel fejeződik be a legfrissebb bejegyzés.

A címlapról ajánljuk