eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Női kézilabda Eb: norvég-holland döntő lesz

A címvédő norvég válogatott Hollandiával játssza vasárnap a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság fináléját, míg a bronzmérkőzést Dánia és Franciaország vívja.

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében a világbajnoki ezüstérmes Hollandia a második félidőben meglepte az addig magabiztos dánokat. A szünetben még 13-13 volt az állás, de a fordulás után zsinórban hat gólt lőtt a holland csapat, és már nem is engedte vissza a meccsbe riválisát, és végül 26-22-re nyert.

A másik ágról a norvégok jutottak be a fináléba. Az első félidő magabiztos vezetése után a norvégok megtorpantak, és a kiválóan védekező franciák 16-15-nél a vezetést is átvették, ám az utolsó tíz percben a címvédő uralta újra a mérkőzést, és 20–16-ra legyőzte a franciákat.

Az ötödik helyért rendezett mérkőzésen Románia egy góllal, 23–22-re felülmúlta Németországot. 

A vasárnapi program

 A 3. helyért: Dánia-Franciaország 15.30

Döntő: Hollandia-Norvégia 18.00 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×