eur:
392.13
usd:
360.55
bux:
72379.32
2024. július 16. kedd Valter

Női kézilabda Eb: norvég-holland döntő lesz

A címvédő norvég válogatott Hollandiával játssza vasárnap a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság fináléját, míg a bronzmérkőzést Dánia és Franciaország vívja.

A svédországi női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében a világbajnoki ezüstérmes Hollandia a második félidőben meglepte az addig magabiztos dánokat. A szünetben még 13-13 volt az állás, de a fordulás után zsinórban hat gólt lőtt a holland csapat, és már nem is engedte vissza a meccsbe riválisát, és végül 26-22-re nyert.

A másik ágról a norvégok jutottak be a fináléba. Az első félidő magabiztos vezetése után a norvégok megtorpantak, és a kiválóan védekező franciák 16-15-nél a vezetést is átvették, ám az utolsó tíz percben a címvédő uralta újra a mérkőzést, és 20–16-ra legyőzte a franciákat.

Az ötödik helyért rendezett mérkőzésen Románia egy góllal, 23–22-re felülmúlta Németországot. 

A vasárnapi program

 A 3. helyért: Dánia-Franciaország 15.30

Döntő: Hollandia-Norvégia 18.00 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Bod Péter Ákos: lehet súlycsoporton felül küzdeni, de jön a valóság

Bod Péter Ákos: lehet súlycsoporton felül küzdeni, de jön a valóság

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsorban Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora volt a vendégünk, aki amellett érvelt nemrég megjelent írásában, hogy a jelenlegi helyzetünkben a gazdasági szempontból racionális lépés a kormány részéről a külpolitika konszolidáció lenne. Ennek jeleit ugyanakkor az EU-s elnökség első két hete alapján nem látjuk. Pedig ha más országok korábbi példáit vizsgáljuk, akkor azt tapasztaljuk: meg lehet próbálni súlycsoporton felül beszállni politikai küzdelmekbe, de ezért később kritikus helyzetekben súlyos gazdasági árat lehet fizetni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 16. 14:52
×
×
×
×