eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megvannak a három királyok

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett Antoine Griezmann a harmadik jelölt az év labdarúgója címre.

A sportág nemzetközi szövetsége, a FIFA pénteken tette közzé a szűkített listát, amelyre így kizárólag a spanyol bajnokságban szereplő futballista került.

Az elsőségre a legkomolyabb esélye Cristiano Ronaldónak van, abból kiindulva, hogy klubcsapatával, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, a portugál válogatottal pedig Európa-bajnokságot, igaz, a döntő jelentős részében nem lehetett pályán, mert megsérült.

Ugyanezekben a finálékban szerepelt Griezmann is, de az Atlético Madriddal és a francia nemzeti együttessel sem sikerült győznie, ugyanakkor mindkét sorozatban nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Messi idén spanyol bajnok lett a Barcelonával és ezüstérmes a Copa Americán, de az argentin támadónak nem az idei volt a legkiemelkedőbb éve, annak ellenére, hogy továbbra is nagyon eredményesen futballozik.

Az elmúlt nyolc évben Messi vagy Ronaldo győzött, ebből hét alkalommal ők ketten végeztek az első két helyen.

A FIFA november 4-én 23 fős listát hozott nyilvánosságra, ez szűkült mostanra három játékosra.

A szavazáson a válogatottak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, valamint kijelölt újságírók, illetve a szurkolók vehettek részt, s a voksok 25-25 százalékban számítottak bele az eredménybe.

A győztest január 9-én a szervezet zürichi gáláján hirdetik ki.

2010-től FIFA-Aranylabda szavazás zajlott, de a nemzetközi szövetség mostantól megint önállóan ítéli oda a díjat, illetve a France Football magazin is külön - mint azelőtt - szervezi az Aranylabda-szavazást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×