eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk

Elődöntőkkel kezdődik a vízilabda női kupa döntője

Szombaton az elődöntőkkel kezdődik a női magyar kupa fináléja Dunaújvárosban. A címvédő UVSE a Szentessel, a házigazda Dunaújváros pedig a BVSC-vel mérkőzik a négy között.

A hétvégén rendezik a női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyben a Szentes, az UVSE, a Dunaújváros és a BVSC száll vízbe.

Az elődöntők párosítását kedden készítette el a szövetség: a címvédő UVSE a Szentessel csap össze 14 30-kor, a Dunaújváros pedig a BVSC-vel mérkőzik meg a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. A finálé vasárnap lesz 13 órakor

Gurisatti Gréta, a dunaújvárosiak pólósa bízik a BVSC elleni győzelemben és abban, hogy a fináléban is képesek lesznek megszerezni a kupát.

„Természetesen annak örülünk, hogy az első körben nem a UVSE-vel játszunk. A BVSC számunkra verhető, nagyon jó csapat. Idén egy döntetlent játszottunk velük, nem sikerült még legyőzni őket, most itt a lehetőség.”

Gurisatti Gréta szerint a két csapat nem tudja meglepni egymást.

„Jól ismerjük ezt a BVSC-t, minden meccsre jól felkészülnek. Ezért meglepetést nem nagyon tudunk nekik okozni, az egyik legjobban felkészült csapat. Az álmainkhoz – magyar kupát és bajnokságot szeretnénk nyerni – elengedhetetlen, hogy egy ilyen jó csapatot le tudjunk győzni az elődöntőben.”

Szűcs Gabriella, az UVSE pólósa az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy címvédőként a kupagyőzelem a céljuk.

„Az idei szezon első komoly megmérettetése lesz. Szeretnénk megvédeni a címünket, nem szeretnénk kiadni a kezünkből a kupát, úgyhogy a hétvégén csak egyetlen eredmény születhet. A Szentes a gyengébbik csapat, a másik hárommal tavaly mindig nagyon szoros küzdelmek voltak, most is így lesz. Nem lesz egyszerű feladat, de aki kupát akar nyerni, annak meg kell oldani.”

Az UVSE egyébként a bajnokság szerdai fordulójában meglepetésre kikapott 7-4-re Dunaújvárosban, így már nem százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. A második a dunaújvárosi együttes, amely így már csak 2 pontos hátrányban van a 21 pontos UVSE mögött. Szintén szerdán a Szentes 10-re nyert a vendég Szeged ellen, míg a BVSC 24-9-re győzött a Honvéd otthonában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×