eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kezdődik a karate vb - 13 magyarral

Szerdától vasárnapig Linzben rendezik meg az ez évi karate világbajnokságot, amelyen Magyarországot tizenhárom versenyző képviseli.

A kétévente sorra kerülő csúcsesemény az első vb azóta, hogy augusztusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszavazta: történetében először a sportág ott lehet a 2020-as olimpián. Így az ausztriai mezőnyben minden bizonnyal lesznek olyanok, akik négy év múlva Tokióban az ötkarikás játékokon is főszerepet játszanak majd.

A linzi magyar indulók közt ott van az idei Európa-bajnokságon küzdelemben harmadik Tadissi Martial, akit a WKF világszövetség honlapja is az esélyesek közé sorol a 67 kilogrammos súlycsoportban. Az UTE sportolójának jó formáját bizonyítja, hogy a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert. Rajta kívül az MTK-s Hárspataki Gábor (75 kg), aki a májusi Eb-n a bronzmérkőzésig jutott, ugyancsak kellemes meglepetést okozhat. Sérülés miatt viszont nem léphet tatamira Linzben a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Döme.

"Az edzőtábor végére a teljes csapattal sikerült egy szinttel feljebb lépnünk. Motiváltan és tettvággyal vágunk neki a vébének, de mivel a világ legjobbjai lesznek az ellenfelek, maximális koncentrációra, hitre, magabiztosságra és kreativitásra lesz szükség a sikerhez" - nyilatkozta a Magyar Karate Szakszövetség honlapján Ruzsinszki György, a felnőttválogatott edzője.

A vb magyar indulói:

formagyakorlat:

férfi:

Koch Szabolcs

női:

Sterck Laura

küzdelem:

férfiak:

60 kg: Kapdebo Lóránd

67 kg: Tadissi Martial

75 kg: Hárspataki Gábor

84 kg: György Dániel

plusz 84 kg: Höning Ádám

csapat:

György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Alex, Höning Ádám, Höning Dávid, Tadissi Martial, Tamás Ferdinánd

nők:

50 kg: Molnár Réka

55 kg: Varga Fruzsina

61 kg: Bartha Nikola

csapat:

Bartha Nikola, Molnár Réka, Varga Fruzsina

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×