eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Babos Tímea ezért csúszott szét Kínában

Babos Tímea most szembesülhetett az elvárásokkal, hiszen a jó világranglistás helyezése miatt mindenki jobb eredményeket vár tőle, mint ahogy az elmúlt hetek kínai versenyein szerepelt – mondta az InfoRádióban Babos Csaba. A magyar teniszező trénere és édesapja szerint még a világranglista 26. helyénél is előrébb léphet Babos Tímea.

Babos Tímea jól felkészült, ennek ellenére a kínai túrája nem úgy sikerült, ahogy szerette volna ő és a szakmai stáb – hangsúlyozta.

Babos Csaba kiemelte, hogy lánya a szokottnál is feszültebb volt az elmúlt hetek kínai versenyein, a vuhani, a pekingi és a tiencsini tenisztornán is, amelyek közül csak a fővárosi megmérettetésen jutott el a második fordulóig.

A szakember abban bízik, hogy Babos Tímea egyéniben még javíthat az év hátralévő részében: a következő napokban Moszkvában, majd a páros világbajnokság után Tajvanban lép pályára egyesben, ahol tavaly tornagyőztes volt.

Babos Csaba arról is beszélt, hogy a 23 éves versenyző most szembesülhetett azzal, hogy a világranglista 26. helyezettjeként nagyobb elvárásoknak kell megfelelnie, hiszen ha a 60. hely körül lenne, akkor nem lennének ennyire csalódottak a mostani eredmények miatt.

Az MTK tenisz-szakosztályvezetője kiemelte, hogy Kínában több meccs is volt, amikor egy-egy adogatáson múlt a jobb eredmény.

"Most már előre kell nézni, ezt a helyzetet kell feldolgozni. Reméljük, sikerül, és Timi jól játszik majd az év hátralévő részében" – tette hozzá Babos Csaba.

A szakember elmondta, hogy az idei év nem a párosról szólt Babos Tímeának, a cél a minél jobb egyesbeli szereplés volt.

"Én egy negyvenedik világranglistás helyezéssel is elégedett lettem volna, ehhez képest a hetvenedik helyről indulva több mint negyven helyet javított. Egy tajvani címvédéssel még a 26. helynél is előrébb léphet Timi" – jegyezte meg Babos Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×