eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ezeket adta át Gyárfás Hosszú Katinkának!

Szombati négy elsősége után Hosszú Katinka vasárnap öt aranyérmet nyert az úszók rövidpályás világkupájának hatodik, dohai állomásán. Gyurta Gergely 1500 méter gyorson lett első.

A háromszoros olimpiai bajnok klasszis 100 méter háton (56.44 mp), 200 méter pillangón (2:03.34 p), 400 méter gyorson (4:03.94 p), valamint 100 és 400 méter vegyesen (57.82 mp és 4:31.18 p) diadalmaskodott, emellett 100 méter gyorson (52.63 mp) és 50 méter pillangón (25.98 mp) másodikként zárt.

Hosszú Katinka ezzel beállította saját Világkupa-rekordját: Dubaj után Dohában is 13 érmet nyert (9 arany, 4 ezüst). Vasárnap kora este Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke két esetben is aranyérmet adott át Hosszú Katinkának – számolt be a szervezet Facebook-oldalán.

Hosszú Katinka a második etapot is megnyerte (azaz a legjobb lett Peking, Dubaj és Doha eredményeinek összevetésében), ez pedig újabb 50 ezer dolláros bónuszt jelent a világklasszisnak.

„Nagyon élvezem az úszást továbbra is, örülök, hogy a Pekingben ismét behozott 200 pillangó továbbra is ennyire jól megy – mondta Hosszú Katinka a nap végén. – Számomra a cél továbbra is változatlan: minél tovább kitolni saját határaimat, újra és újra tesztelni, mire vagyok képes. Az pedig megint hatalmas élmény volt, hogy ennyi magyar jött ki szurkolni nekem, hihetetlenül jó érzés ilyen hangulatban úszni. Dohához egyébként is csupa jó emlék köt, a 2014-es világbajnokságon megdöntött négy világcsúcs örök élmény marad.”

Egy külföldi tudósító kérdésére, hogy hozott-e változást a három olimpiai arany, a riói bajnok így válaszolt: „Annyiban biztos, hogy még többen figyelnek Magyarországon az úszásra, és talán még több rajongóm van, én azonban nem változtam semmit. Ugyanúgy imádom az úszást, mint eddig, ugyanúgy ez az életem, ugyanúgy újabb és újabb kihívásokat keresek magamnak.”

Hosszú Katinka mögött Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen ezüstérmet (4:33.39 p) nyert, valamint 200 méter pillangón (2:07.12 p) és 400 méter gyorson (4:06.50 p) harmadik lett.

„Boldog vagyok, ez a hét tényleg nagyon jól sikerült, annak pedig külön örülök, hogy a clusteren belül megvan az ötödik hely. Ma is jól ment az úszás” – idézi a Győr versenyzőjét a MÚSZ Facebook-oldala.

A dohai viadal második versenynapjának hatodik magyar aranyát Gyurta Gergely szerezte, aki 1500 méter gyorson (14:32.69 p) nem talált legyőzőre.

„Boldog vagyok, hogy sikerült megúsznom a szintet a windsori világbajnokságra. Nem gondoltam volna, hogy nem egészen három hét edzés után itt fogok tartani, bár az elmúlt években úsztam annyit, hogy azért ki tud jönni egy ilyen eredmény is. Bár tény, azért nagyon fájt, jobban, mint egy ezerötszáznak kellene, de még több edzés után jobb lesz, ez biztos, és persze négyszáz vegyesen is meg akarom úszni a szintet” – mondta az Újpest sportolója.

A sorozat következő versenyét október 21-22-én Szingapúrban rendezik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×