eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Minden magyar parakenus egység döntős Rióban

Parádésan kezdte meg a szereplését a magyar parakenus küldöttség Rio de Janeiroban. Mind a négy egységünk rajthoz állt a helyi idő szerint kedd délelőtt zajló elő- és középfutamokban és mindegyik bekerült a holnapi döntőbe.

Tegnap ijesztően rossz körülmények között készültek a helyszínen a parakenus csapat tagjai. A pályán óriási hátszél tombolt, sokan vízre sem mertek szállni, az indulók már arra készültek, hogy lefújják a mai versenyt. Ehhez képest szerda reggelre normalizálódtak a körülmények a Lagoa Stadiumban - írja a kajakkenusport.hu.

A versenyt magyar részről Váczi Anita kezdte meg a KL-1-es kategóriában, akinek felkészülését több sérülés és betegség is hátráltatta. A tiszaújvárosi kiválóság ráadásul Brazíliába is betegen érkezett, de szerencsére egyre jobban érzi magát. Nem ment rosszul már az előfutamban sem, ahonnan ugyan még nem lett meg az egyenes ági továbbjutás, a középfutamában viszont nyerni tudott, így simán bejutott a fináléba.

„Próbáltam összeszedni magam az elmúlt napokban a kiváló orvosi stáb segítségével. Nehéz volt mindkét mai futam, de ahogy szokom a helyi körülményeket, úgy egyre jobban érzem magam. Szerencse, hogy Szegeden direkt sokat gyakoroltunk hullámos pályán, így tudok alkalmazkodni a szélhez is” – mondta a középfutam után Váczi Anita.

Még nála is jobban kezdte a paralimpiát Suba Róbert, szintén a KL-1-es kategóriában, aki előfutam-győztesként közvetlenül került a döntőbe és Weisz Róbert vezetőedző szerint szinte hibátlanul szerepelt szerdán.

„Tartottam a mai naptól, mert tegnap akkora szél volt, hogy a rajtgép próbán szinte lehetetlen volt beállni a gépbe, sokan be is borultak. Az időjárás szerencsére jobbra fordult, jó pályát mentem, de nem éreztem azt, hogy száz százalékos lettem volna, van még bennem plusz. Holnap döntő, szeretnék a dobogóra kerülni” – nyilatkozta a parakajakos.

KL-2-ben Varga Katalin hibázott egy kicsit az előfutamban. Weisz Róbert szerint azért nem jutott be egyből a döntőbe, mert csinált a pályán egy felesleges kanyart. A középfutamban már nagyon összeszedetten versenyzett és simán továbbjutott.

Rozbora András is ráijesztett a magyar szurkolókra. A férfi KL-2-es kategória versenyzője a középfutamban billent egy nagyot, majdnem beborult, a 200 méteres táv második felében viszont emberfelettit küzdött, harmadik lett és simán a döntőbe került.

„Örülök, hogy ma reális körülmények között lehetett versenyezni, erre tegnap még nem sok esély láttunk – mondta Weisz Róbert. – A magyar csapat tagjai összeszedetten mentek, csak néhány apró hibát láttam. Az elsődleges célunkat már most elértük, minden versenyzőnk ott lesz a döntőben, így nyugodtan készülhetünk a holnapi napra.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×