eur:
393.76
usd:
368.42
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

76 országból jelentkeztek önkéntesek

Több mint háromezer önkéntes jelentkezett a jövő évi budapesti vizes világbajnokságra.

"Már háromezernél is többen regisztráltak a világ minden tájáról, hogy odaadó munkájukkal segítsék Magyarország eddigi legnagyobb és legösszetettebb sporteseményének sikeres lebonyolítását" - közölte Perényi Szilvia, a világbajnokság önkéntes programjának vezetője.

A legtöbben Magyarországról jelentkeztek, de a 76 országot képviselő külföldiek száma is a több százas kategóriába emelkedett már. Közülük legtöbben Olaszországból és Oroszországból regisztráltak, de szép számmal akad dán, angol, kanadai és holland jelentkező, sőt szingapúri önkéntes is.

"A paletta rendkívül színes, ami önmagában is azt bizonyítja, hogy sokan szeretnének visszatérni, vagy első - önkéntes munkával összekötött - látogatást tenni Magyarországon" - tudatta Perényi Szilvia.

Az eddig regisztráltak mintegy háromnegyede nő. Ami az életkor szerinti eloszlást illeti, szép számmal akadnak tizenéves fiatalok, míg a legidősebb egy 73 éves skót jelölt.

A jelentkezők 75 százaléka legalább középfokú szinten beszél angolul, de további 17 ismert vagy kevésbé használatos nyelv is képviselteti magát. Igény esetén akár az urdu, a maláj, a katalán és az eszperantó nyelvet használó önkéntes is lesz, sőt vannak, akik a jelnyelvet is ismerik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×