eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Harmadik helyen áll a magyar u18-as vízilabdacsapat

Bár a magyar női és férfi felnőtt vízilabda válogatott befejezte a szereplését a riói olimpián, a nyár végéig mégsem maradunk nemzetközi vízilabda torna nélkül. A hétvégén Montenegróban megkezdődött az u18-as vízilabda világbajnokság.

Horkai György, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya már szeptember 30-án kijelölte keretét, hogy a tízhetes felkészülés minél zökkenőmentesebben menjen. Ezalatt két nemzetközi tornán is részt vett az egylet. Ezután Horkai György a végleges, utazó keretet is kihirdette.

Mint a waterpolo.hu-nak elmondta, jobb szereplésben bízik, mint a tavalyi bakui Európa játékokon, ahol csak a hetedik helyen zárt a csapat. A kapitány leszögezte, a célja, hogy az elődöntőig jusson a keret. A Nemzetközi Úszószövetség ismét kísérleti szabályokat iktatott be a programba. Őt plusz egy fős csapatok vannak a vízben. A támadó idő 30 másodperc helyett 25, az emberelőny pedig 25 helyett 20 másodperc.

Magyarország a B csoportba került, ahol még Brazília, Olaszország és a házigazda Montenegró szerepel.

A magyar csapat a vb második napján, szombaton mutatkozott be, Montenegró ellen. A magyar vízilabda szövetség honlapjának beszámolója szerint a Horkai-csapat a mérkőzés egészén csak futott az eredmény után, első csoportmeccsen végül 16-14-re kapott ki a magyar egylet.

A vasárnapi játéknapon azonban Brazíliát 23-14-re sikerült legyőzniük. A magabiztos győzelmet Horkai György is elégedetten értékelte a waterpolo.hu-nak a mérkőzés után. Elmondása szerint vannak pozitív jelek, de van még hova fejlődnie a csapatnak.

Az u18-as válogatott ma 18 óra 20 perctől Olaszországgal játszik. Nagy csata várható, ahol magyar részről fontos lesz, hogy minél higgadtabbak maradjanak a játékosok.

A csoportot két lejátszott forduló után Olaszország vezeti, mögötte Montenegró áll szintén 3 ponttal. Magyarország egy győzelem és egy vereség után két ponttal a harmadik, a sereghajtó pedig Brazília.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×