eur:
393.93
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megvan a csúcsigazolás!

A Manchester United bejelentette, hogy szerződtette Paul Pogbát, a Juventus labdarúgóját, akiért rekordot jelentő összeget - sajtóértesülések szerint nagyjából 105 millió eurót - fizetett.

Az angol klub hétfőről keddre virradó éjjel megjelent közleménye szerint a francia válogatott középpályás megállapodása öt plusz egy évre szól.

A 23 éves labdarúgó 2012-ben éppen a Unitedtől került a torinóiakhoz, akiknél az elmúlt négy idényt töltötte, színeikben 124 mérkőzésen 28 gólt szerzett. Hazája válogatottjában eddig 38 meccset játszott és hatszor volt eredményes. A hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert nemzeti csapatával.

"Örömömre szolgál, hogy csatlakozhatok a Unitedhez. Ennek a klubnak mindig is különleges helye volt a szívemben és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak José Mourinhóval" - nyilatkozta régi-új csapata honlapján Pobga, aki hangsúlyozta: élvezte a Juventusban töltött időt, néhány fantasztikus emlékkel gazdagodott és számos barátot szerzett, de úgy érezte, eljött az idő, hogy visszatérjen az Old Traffordra.

José Mourinho vezetőedző kijelentette, Pogba az egyik legjobb labdarúgó a világon és kulcsembere lesz annak a Unitednek, amelyet fel akar építeni a jövőben.

"Gyors, erős, gólokat lő és jobban olvassa a játékot, mint sok idősebb játékos. Mivel 23 esztendős, még éveken keresztül ilyen szinten futballozhat. Van rá esélye, hogy klubunk legjobbjává váljon a következő évtizedben, sőt még azon is túl" - vélekedett Mourinho.

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint ezzel az átigazolással Pogba lett a világ legdrágább labdarúgója, ugyanis a Manchester 104,7 millió eurót (32,5 milliárd forint) fizetett érte az olaszoknak. A ranglistát eddig a walesi Gareth Bale vezette, akiért a Real Madrid 2013-ban 100 millió eurót adott a Tottenham Hotspurnek.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×