eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma

Bíró Attila: „Nüanszokon múlott a végső döntés"

Ugyanannak a 13 játékosnak szavazott bizalmat a riói olimpián is a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A belgrádi Európa-bajnokság előtt könnyebben választotta ki csapatát – mondta Bíró Attila az InfoRádiónak.

A szövetségi kapitánya szerint a tanítványai kiválóan szerepeltek az utóbbi időszakban, ezért nem volt egyszerű kiválasztania azt a tizenhárom pólós hölgyet, akiket magával visz az ötkarikás játékokra.

„Az Eb-ről lemaradó néhány játékos teljesítménye mostanra megközelítette a Rióba utazókét, így csak nüanszokon múlott a végső döntés" – indokolt a kapitány.

A kapusposzt okozta a legnagyobb fejtörést Bíró Attila számára.

„Évek óta három kiváló kapusa van a magyar válogatottnak. Az Európa-bajnokságról is Bolonyai Flóra maradt le, akkor egyébként nagyobb volt a különbség a másik két kapushoz, Gangl Edinához és Kasó Orsolyához képest. Ugyanakkor most nem csak az amerikai edzőtáborban, hanem a BENU-kupán is nagyon jól védett. Pechesnek mondhatja magát, mert a másik két hálóőrnek nem volt gyenge pontja" – taglalta a szövetségi kapitány.

Az InfoRádió érdeklődésére elmondta: még nem beszélt mind a négy játékosával, akik lemaradtak az olimpiáról.

„A hétvégén szabadságot kaptak, ezért nem akartam őket vízilabdával traktálni. Nem baj, ha alszik rá az ember pár napot. Akár a játékos, akár az edző. A 1992-es olimpia előtt én is hasonló cipőben jártam, ezért tudom, hogy nehéz ezt megemészteni" – jegyezte meg az Európa-bajnok szakvezető.

A keretszűkítés ellenére Bolonyai Flórán kívül Merczinger Katára, Szilágyi Dorkára és Somhegyi Noémire is számít a továbbiakban.

„Bízok benne, ha a jövőben meghívót kapnak a bő keretbe, vállalják és ugyanúgy dolgoznak majd, mint eddig" – mondta Bíró Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×