eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Végleges a riói kajak-kenu csapat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége elfogadta Storcz Botond vezetőedző javaslatát, így összeállt az olimpiára készülő kajak-kenu csapat végleges összetétele.

A magyar kajak-kenu válogatott 13 versenyzővel szerepelt négy évvel ezelőtt a londoni olimpiára, a mieink akkor három számban nem álltak rajthoz. Idén 15 főből és további három tartalék versenyzőből áll a csapat, és ezúttal minden versenyszámban érdekelt lesz Magyarország – közölte a kajakkenusport.hu.

„Londonban úgy szereztünk hat érmet, hogy kevesebb versenyzővel, kevesebb versenyszámban tudtunk rajthoz állni, hiszen nem indult egységünk C-2 1000, K-1 1000 és K-2 200 méteren. Ehhez képest idén minden számban ott leszünk, amit óriási eredménynek tartok. Az elvárásom, hogy minden egység a döntőbe jusson és legalább öt érmet szerezzen a csapat – mondta Storcz Botond, felnőtt szövetségi vezetőedző.

A csütörtöki négyesválogató eredményeinek megfelelően eldőlt, hogy férfi K-4 1000 méteren a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila és Somorácz Tamás összeállítású egység indulhat, míg 1000 méteren párosban a korábban korosztályos világbajnoki címet is szerző Hufnágel Tibor és Ceiner Benjámin állhat rajthoz. K-1 1000 méteren a tavalyi év legjobb utánpótláskorú sportolójának megválasztott, 19 esztendős Kopasz Bálint állhat rajthoz az olimpián.

Az elnökségi ülésen az is eldőlt, hogy női kajakban Kárász Annak, férfi kajakban Birkás Balázs, kenuban pedig Kiss Tamás lesz tartalék Rióban. 

A riói magyar csapat:

férfiak:

K-1 1000 m: Kopasz Bálint

K-2 1000 m: Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin

K-4 1000 m: Hufnágel, Ceiner, Kugler Attila, Somorácz Tamás

K-1 200 m: Horváth Bence

K-2 200 m: Horváth, Szomolányi Máté

C-1 200 m: Hajdu Jonatán

C-1 1000 m: Vasbányai Henrik

C-2 1000 m: Vasbányai, Mike Róbert

nők:

K-1 500 m: Kozák Danuta

K-2 500 m: Szabó Gabriella, Kozák

K-4 500 m: Szabó Gabriella, Kozák, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina

K-1 200 m: Douchev-Janics Natasa

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×