eur:
392.67
usd:
367.53
bux:
66315.62
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tour de Hongrie - Szlovén siker, észt győztes

Az utolsó szakaszt a szlovén Rok Korosec nyerte, míg összetettben az észt Mikhel Raim diadalmaskodott a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen.

A szervezők tájékoztatása szerint a Gyöngyösről indult, és a fővárosban, a Várkert Bazár előtt zárult 99 kilométeres záró etap elején egy komoly, 25 fős csoport szökött el a főmezőnytől, amely később több részre szakadt. Az élcsoportból aztán Korosec taktikázott a legjobban, s végül néhány méteres előnnyel ért célba, megszerezve ezzel az ötödik szakasz első helyét. Mögötte a mezőnyhajrában a marokkói Ahmed Amin Galdun volt a leggyorsabb, közvetlenül utána viszont Lovassy Krisztián haladt át a célvonalon.

Az összetettben szinte végig vezető Raim ezen a napon is nagyszerűen versenyzett, s végül negyedik lett, amivel megőrizte első helyét.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, 2.2-es kategóriájú nemzetközi országúti kerékpárverseny 95 fős mezőnye hat nap alatt 740 kilométert tett meg a budapesti befutóig. A versenyt 79 kerekes teljesítette.

Az OTP Bank különdíjakat ajánlott fel a legjobb 23 évnél fiatalabb magyar versenyzők számára, Rózsa Balázs 300, Filutás Viktor 200, Móricz Dániel pedig 100 ezer forinttal lett gazdagabb. Mindhárman a Szuper Beton csapatának versenyzői, Stubán Ferenc együttese a csapatversenyben a tízedik helyen zárt, a magyar indulók között legjobbként.

Eredmények, 5. (utolsó) szakasz, Gyöngyös-Budapest (99 km):

1. Rok Korosec (szlovén, Radenska Ljubljana) 2:01:01

2. Ahmed Amin Galdun (marokkói, Delio Gallina Colosio) 2 másodperc hátrány

3. Lovassy Krisztián (magyar, Differdange-Losch) azonos idővel

Az összetett végeredménye:

1. Mihkel Raim (észt, Cycling Academy) 16:34:50 óra

2. Olekszandr Polivoda (ukrán, Kolss-BDC) 18 másodperc hátrény

3. Daniel Turek (cseh, Cycling Academy) 20 mp h.

...17. Rózsa Balázs (magyar, Szuper Beton) 5:42 perc h.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus jellemezheti majd a délelőtti kereskedést, emelkedés jöhet a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×