eur:
393.95
usd:
369.33
bux:
65768.37
2024. április 23. kedd Béla

Dénes Ferenc: „Zlatan önmagában egy márka”

A sportközgazdász szerint a Manchester United-szurkolók zöme boldog Zlatan Ibrahimovic érkezés miatt. Dénes Ferenc az InfoRádiónak elmondta: a fiatal csatártehetségeket nem félti, Wayne Rooney helye viszont kérdésessé válhat a manchesteri csapatban.

Egy 34 éves futballistáról van szó, ezért felvetődik a kérdés, hogy bírja-e majd azt a hatalmas iramot, amelyet az angol labdarúgó bajnokság diktál. Dénes Ferenc szerint ez nem okozhat gondot a svéd támadónak, mert nem neki kell majd a legtöbbet futnia.

„Oda kell érnie a kapu elé, valamint kiszolgálni a csatártársakat. Rajta kívül vannak gyors csatárok, akik képesek felpörgetni a játékot. Meglátjuk, hogy José Mourinho milyen szerepet szán neki. Eddig hiányzott egy olyan ember is a csapatból, aki rendre kíméletlenül használta ki a gólhelyzeteket” – mondta az InfoRádiónak.

Zlatan Ibrahimovic csütörtök délután a közösségi médiában közölte: „Itt az idő, hogy megtudja a világ. A következő úticélom a Manchester United.”

A sportközgazdász szerint ebben semmi meglepő nincs.

„Ez egy új tendencia, mert a futballmenedzsment változik. Zlatan önmagában egy márka, akárcsak a United. A sajtótájékoztatók és közlemények kora lejárt” – fogalmazott a sportközgazdász.

Hozzátette: „ez csak jó a klubnak, hiszen növeli a felhajtást. A poszt után a Twitter is megőrült, a hivatalos bejelentés pedig megint felpörgetheti ugyanezt a hírt. Kettő az egyben. A social media-kampánnyal csak nyertek a manchesteriek.”

Az InfoRádió szakértője arról is beszélt, hogy ha az első meccseken, vagy az előszezonban meghatározó játékos lesz, mérhető mértékben növelheti a United bevételét. Jó starttal akár a mezeladási listák élére is állhat.

„Túl van a csúcson, de nem lesz gond, ha José Mourinho kezelni tudja és megtalálja a helyét a csapatban. Még mindig képes meccseket eldönteni, ez az elmúlt években nagyon hiányzott a Manchester Unitedből” – zárta mondandóját Dénes Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×